Hevder klubber takker nei til Ødegaard på grunn av lønnen

HVOR DRAR HAN? Mye tyder på at Real Madrid ønsker å leie ut Martin Ødegaard.

HVOR DRAR HAN? Mye tyder på at Real Madrid ønsker å leie ut Martin Ødegaard. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Flere tyske klubber skal ha vurdert nordmannen.

DEL

Tirsdag skrev den spanske avisen AS at Real Madrid har et ønske om å leie ut norske Martin Ødegaard til en klubb i den tyske Bundesligaen.

Nordmannen kom til den spanske storklubben i 2015, men har stort sett spilt for klubbens B-lag og nå ønsker Madrid at 17-åringen skal få mer spilletid på et høyere nivå og derfor spekuleres det i en låneavtale, skriver Nettavisen.

Real Madrid har den siste tiden leid ut flere unggutter til tysk fotball, som Jesus Vallejo til Frankfurt og Borja Mayoral til Wolfsburg. Real Madrid har også hatt suksess med å sende Dani Carvajal til Tyskland tidligere og håpet er at også Ødegard skal dra nytte av en slik mulighet.

LES MER: Hevder Ødegaard lånes ut etter sommeren

Lunkne til Ødegaard

Tyske Bild skriver imidlertid onsdag at en rekke tyske klubber skal være lunkne til nordmannen. Ifølge storavisen skal lønnen være et hinder.

Spanske AS har tidligere meldt at Ødegaard tjener rundt 2 millioner euro per år i Real Madrid og ved et utlån er det vanlig at klubben som låner spilleren dekker en viss prosent av lønnen. Ifølge Bild skal lønnskravet for Ødegaard fra Real Madrid være på rundt 1,2 millioner euro per sesong.

1,2 millioner euro tilsvarer rundt 11,3 millioner norske kroner, mens 2 millioner euro er drøye 18 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Bild skriver videre at verken Bayern, Wolfsburg, Frankfurt, Leipzig, Hoffenheim eller Hertha er villig til å matche denne lønnen - for en 17 år gammel spiller.

Ødegaard har tidligere vært på prøvespill i nettopp Bayern, og klubben har fulgt nordmannen tett, men et lån virker lite sannsynlig per nå.

Har litt å bevise

Bild skriver at ingen Bundesliga-klubber er interessert i et lån av 17-åringen nå, hovedsakelig på grunn av det nevnte lønnskravet.

Bundesliga-ekspert i Eurosport, Petter Bø Tosterud, sa til Nettavisentirsdag at han ikke ser for seg hvilken klubb som skal hente Ødegaard.

Han påpeker at tysk fotball trolig ville være en god utviklingsarena for den spilleren, men at han ikke kan forvente å gå rett inn på et lag der.

- Det er ingen tvil om at Bundesliga er en liga som ville passet for Ødegaard, men om han går dit har han litt å bevise og kan nok ikke forvente å gå rett inn på laget. I hvert fall ikke hos toppklubbene.

- Jeg syns det er lite av det han har vist det siste året som tilsier at han vil ha rett til fast plass med en gang, sa Eurosport-kommentatoren.

La Liga-ekspert Petter Veland, som har fulgt Ødegaards karriere tett siden unggutten dro til Spania, mener 17-åringen bør bli i spansk fotball.

- Sportslig er det veldig bra i Tyskland, men jeg har stilt spørsmål om ikke det ville vært bedre for Ødegaard å bygge videre på den innsatsen han har lagt ned til nå med å bli kjent med den spanske kulturen og treningskulturen, språk og så videre, sa han til Nettavisen tirsdag.

Ødegaard er for tiden på turné med Real Madrids A-lag.

Artikkeltags