- Jeg er ikke bekymret, det er mange kamper igjen

Muhammed Keita mener Strømsgodset fortsatt kan redde sesongen.

Muhammed Keita mener Strømsgodset fortsatt kan redde sesongen. Foto:

Strømsgodset maktet ikke. De evnet ikke. Stabæk spilte ikke fantastisk, de heller - men satte sjansene.

DEL

DRAMMEN: Nå brenner det et blått lys for Drammens stolthet. Og det er sagt med negativt fortegn.

For mot Stabæk var det ikke mye å rope hurra for. Straffemiss, skade på Stian Ringstad – og fortsatt tabelljumbo. Det var rett og slett ikke noe gøy å se Godset spille fotball på Marienlyst fredag kveld. Stabæks Ola Brynhildsen avgjorde kampen etter 14 minutter, men det var Godset som kunne sprukket nullen først.

– Vi faller når vi bommer på straffen. Det er normalt å bomme på straffe, vi må fortsette å kjøre på. Vi holder ut i førsteomgangen, men det er noen ting vi skulle ha luka ut som vi ikke klarer, sier Muhamed Keita til Eurosport etter kampen.

Han synes det var vanskelig å si at laget «klappet sammen» mentalt etter straffemissen, og trekker fram at Godset skapte flere store sjanser i førsteomgangen. At laget nå ligger desidert sist med to poeng opp til neste lag på tabellen bekymrer han ikke.

– Det er mange kamper igjen, vi klarer oss. Vi er menn, ikke gutter, vi er profesjonelle og skal gjøre det vi kan for å vinne kamper framover. Jeg er ikke bekymret. Jeg liker dette, det krever mer av oss, av meg og av alle i Godset. Dette takler vi.

Kunne endret alt

Spiss-vikarMuhammed Keita slurvet bort en del baller i starten. Også i forkant av straffen han fikk.

Keita mistet ballen i kamp med Herman Stengel, men tok den raskt tilbake. En litt nølende bevegelse trakk gjestenes stopper mot Keita, som fintet ut til høyre – og ble lagt i bakken.

Straffen fra Amahl Pellegrino var ikke noen krise. Men den var også i keeperhøyde, og Stabæks Marcus Sandberg fikk en enkel jobb med å parere unna Pellegrinos skudd. En straffe som kunne gitt Godset et perfekt utgangspunkt for en etterlengtet seier gikk fløyten.

Straffet like etter

Stabæk fikk sin første store mulighet minutter senere. En flott langpasning helt fra stopper Vadim Demidov fant en gjennombruddshissig Ola Brynhildsen. Unggutten skjøt med voldsom kraft, men like over målet til Viljar Myhra.

Dessverre for Godset tok ikke Brynhildsen seg nær av missen. For bare minutter senere, med 14 minutter spilt, var det ikke én Godset-spiller som passet på da Andreas Hanche-Olsen slo inn lavt fra høyre. Brynhildsen fikk prikke inn 0–1 til gjestene på deres første skudd på mål – og deres første mål i åpent spill på over 10 timer fotball.

Godset maktet på ingen måte å svare for seg etter åpningsmålet. Til det var pasningene for upresise, relasjonen ikke tilstedeværende og Stabæk for godt organiserte. 25 minutter inn i kampen måtte venstreback Stian Ringstad gi seg med en overtråkk, inn kom fansens kjæledegge Mounir Hamoud.

Ikke det helt store

Etter 31 minutter kom endelig det trener Henrik Pedersen ropte etter på sidelinjen – en pasning i lengderetning med fart i. Muhammed Keita mottok og vendte bort Steinar Strømnes, som måtte legge SIF-spissen i bakken. Gult kort, dagens første. Keita tok det påfølgende frisparket selv, men uten å få ordentlig klem på kula.

Så – plutselig en mulighet. Bursdagsbarnet Kristoffer Tokstad løp opp en ball som trillet langs krittet, slo inn til Keita, som stakk ballen ut mot Tokstad igjen. Innlegget fant pannebrasken til Pellegrino, som headet like over under sterkt press fra Strømnes.

Henrik Pedersen så mer og mer frustrert ut i takt med den manglende gløden ute på banen. Et par innlegg ute fra Tokstad og Vilsvik var stort sett beholdningen fra Godset i første omgang, som ebbet ut med 0–1 og hoderistende publikum på Marienlyst.

Ute etter noe mer

Om førsteomgang avsluttet i sluretempo var det andre takter å spore fra starten av 2. omgang. Godset kjempet seg til flere halvsjanser og nesten-muligheter, blant annet på et godt innlegg fra Vilsvik mot Pellegrino.

60 minutter spilt, og Godsets største mulighet i kampen skulle komme etter en Stabæk-corner. Ballen ble bokset ut fra Myhra til Keita, som stakk til en fremadstormende Tokstad. Han satte stor fart mot mål, med en noe tung Daniel Braaten halsende etter. Pasningen til Hamoud var bra timet, det samme var neste pasning til Pellegrino på venstre. Pelle skjøt – redningen til Sandberg var god, men på returen sto Tokstad med mulighet til å utligne – skuddet gikk i tverrligger og ut.

64 minutter, og Keita ble tatt ut til fordel for Mos Abdellaoue. Han skulle markere seg fem minutter etter å ha kommet inn. Nok et godt innlegg fra Vilsvik, Mos på løp på første – men et skonummer for lite til å kunne pirke ballen i nota.

74 minutter spilt når Johan Hove erstattet Henning Hauger på den sentrale midtbanen. Herman Stengel droppet ned i den dype defensive rollen til Hauger, med Hove på indreløperplass. Der ble han ikke lenge, for bare minutter senere hadde Lars Sætra gått fra stopper- til spissplass og sendt Hove på venstreback defensivt.

Mutters alene

Det ble et matchavgjørende trekk fra Henrik Pedersen. For like etter kom Stabæks høyrekant Ronald Hernández fossende innover i banen, mens midtbanegeneral Luc Kassi trakk ut i rommet på høyrekanten. Emil Bohinen sendte en flott ball ut til Kassi, som var mutters alene, kunne drille av en rusende Hamoud, og vippe ballen elegant over Viljar Myhra. 0–2 til et drepende effektivt Stabæk-lag.

Stabæk-fansen sang, Godset-fansen ristet ikke lengre på hodet. De satt med armene i kors. For nå var det ikke mye håp igjen. De mange lange oppspillene mot Sætra fungerte vel like mye som T-skjorte og shorts på Marienlyst. For kaldt var det, og Godset-tap ble det.

Til tonene av «rykker ned, rykker ned» fra bortefeltet.

– Kommer oss ikke opp igjen

Godset-trener Henrik Pedersen samlet alle spillerne på gressmatta etter kampslutt for å ta en prat med gutta. Til Eurosport forteller han at han sa til gutta at de spilte bra de første ti minuttene, før de så ramler litt sammen mentalt.

– Vi flyttet ballen for sakte, vi skapte for lite til tross for at vi har tre-fire riktig store muligheter, sier Pedersen til kanalen.

Han forsikrer om at det kan ta tid å bygge opp laget, og at de nå skal ta med seg videre at når de er gode i enkelte faser, så er de veldig gode.

– Men vi faller fra i noen faser. Vi skal lære av dette og komme videre. Jeg er ikke bekymret, men jeg har stor respekt for det vi står i.

Også Godset-kapteinen Jakob Glesnes har trua på at ting kan snu for de blåkledde.

– Vi kom ikke opp igjen etter at de fikk straffen. Tabellen lyver ikke, vi har en jobb å gjøre nå for å komme oss ut av dette. Heldigvis er vi i posisjon til å kunne gjøre det, det er mange kamper igjen, sier Glesnes.

Kampfakta: Strømsgodset - Stabæk

Strømsgodset - Stabæk 0-2 (0-1)

Marienlyst stadion, 5.078 tilskuere.

Mål: 0-1 Ola Brynhildsen (14), 0-2 Luc Kassi (81).

Målsjanser: SIF 4, Stabæk 2.

Gult kort: Steinar Strømnes, Andreas Hanche-Olsen, Ola Brynhildsen, Stabæk.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL.

SIFs lag (4-3-3): Viljar Røsholt Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Stian Ringstad (Mounir Hamoud fra 25. min.) – Martin Spelmann, Henning Hauger (Johan Hove fra 75. min.), Herman Stengel – Kristoffer Tokstad, Muhamed Keita (Mustafa Abdellaoue fra 65. min.), Amahl Pellegrino.

Stabæks lag (4-4-2): Marcus Sandberg - Andreas Hanche-Olsen, Steinar Strømnes, Vadim Demidov, Jeppe Arctander Moe - Emil Bohinen, Luc Kassi, Hugo Vetlesen (Herman Geelmuyden fra 94. min.), Ronald Hernández - Ola Brynhildsen (Madis Vihmann fra 85. min.), Daniel Braaten.

Artikkeltags