DRAMMEN: Ungareren har ikke vært i troppen de siste fire kampene, og det har lenge gått rykter om hvilken klubb spissen vil ende i.

Protokoll: Skriv din hilsen til Peter Kovács

Tirsdag formiddag bekrefter Strømsgodset overfor Drammens Tidende at Kovács går til Sarpsborg 08.

– Péter har gjort en kjempejobb for Godset. I det siste har han fått lite spilletid, og han har uttrykt et ønske om å gå til Sarpsborg 08. Det har vi godtatt, forteller sportssjef Jostein Flo, som omtaler Kovács som en hedersmann med en fantastisk karriere.

LES OGSÅ: – Mjøndalen er uaktuelt

Går gratis

Godset har gått med på å kansellere Kovács' kontrakt med klubben som gikk ut etter sesongen, slik at han går gratis. 37-åringen skal etter planen på medisinsk sjekk i Sarpsborg tirsdag kveld.

– Vi må ta hensyn til spillere som får for lite spilletid. Når andre klubber kan love førstelagsspill, forstår vi det. I tillegg har vi en stor stall og ønsker å kutte, sier Flo.

Sportssjefen forteller at en rekke klubber viste interesse for Kovács før han valgte Sarpsborg 08.

– En lojal og god fotballspiller, beskriver Flo.

LES OGSÅ: Jonsson foreslår «Moa» for Godset

- Ikke klar

Det ser derimot ut til at ikke alle papirer har blitt skrevet under foreløpig.

Sarpsborg Arbeiderblad skriver at de har vært i kontakt med Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08. Han sier at overgangen ikke er helt i boks.

 – Han er ikke klar for oss. Utover det har jeg ingen kommentarer. Men det jeg kan si er at det kan skje forandringer i spillertroppen til Sarpsborg 08 i løpet av kort tid, og da vil det komme nødvendig informasjon, sier Berntsen til sa.no.

Avskjed med fansen

Torsdag blir det avskjed med den populære spissen på Marienlyst når Godset møter Mladá Boleslav. Ifølge Flo har Kovács planer om å se kampen sammen med Godset-fansen.

– Han fortjener en skikkelig hyllest, forteller Flo.

LES OGSÅ: Nå er det deres tur, Thomas og Thomas

To perioder i SIF

Dermed er en fantastisk SIF-karriere over for Kovács som også var i klubben i 2006 og 2007. Til sammen spilte spissen 153 kamper for Godset og scoret 73 mål.

Året etter at ungareren returnerte til Godset i 2012 etter to år i Belgia ble han seriemester i den minnerike gullsesongen, hvor han var en sterk bidragsyter.

Etter at han var en viktig brikke i 2014-sesongen, har det blitt mindre spilletid under David Nielsen og Bjørn Petter Ingebretsen i år.

– Det eneste jeg tenker er at jeg vil spille fotball regelmessig, og jeg håper at klubben forstår situasjonen min, sa Kovács da han bekreftet at han var på vei bort fra klubben i forrige uke.

Da var Kovács klar på at han på ingen måte var ferdig som toppspiller, til tross for sine 37 år.

– Jeg føler meg så motivert og sugen som bare det. Jeg er pigg og vil bare spille fotball. Jeg har mange år igjen.

Nå er spissen altså klar for Sarpsborg 08. Kommer debuten på søndag blir det mot tidligere erkerival Mjøndalen, som også var interessert i 37-åringen på et tidspunkt.

LES OGSÅ: Ville møtt formsvakt Molde