NEDRE EIKER: Faren til Henrik Gulden heter Bjørn Gulden. Morfaren er ingen ringere enn Steinar Pettersen. To menn med en stolt fortid i den blå Strømsgodset-trøya. Særlig Pettersen blir ofte omtalt som en ekte SIF-legende. Kanskje ikke så rart, med 272 kamper og 220 mål for Godset i løpet av sine 14 sesonger på 60- og 70-tallet.

Slekt skal følge slekters gang, heter det så fint. Mange ville nok derfor trodd at 19 år gamle Henrik Gulden ville ende på Marienlyst om han en gang returnerte fra Tyskland og Bochum.

Den gang ei. På overgangsvinduets siste dag skrev 19-åringen under på en låneavtale med naborival Mjøndalen ut sesongen.

– Det er nok litt rart for familien at jeg spiller for Mjøndalen. Men jeg tror de synes det er greit, sier Henrik Gulden.

LES OGSÅ: Kjemper for å rekke lokalderbyet

Greit for Steinar P.

Midtbanespilleren er vokst opp i Tyskland med mamma Tine, pappa Bjørn og tvillingbrødrene Noah og Scott (15). Bjørn Gulden er toppsjef i sportsklærprodusenten Puma.

Som liten var familien i Norge hver sommer og vinter. Henrik var også med bestefar Steinar på Godset-kamper, men fikk aldri det samme forholdet til blåtrøyene som store deler av familien.

– Jeg har ikke fulgt så mye med på norsk fotball. Strømsgodset tenker jeg ikke noe på, nå er det Mjøndalen som gjelder, sier Henrik Gulden.

Men hva tenker egentlig historiens mestscorende SIF-spiller om å se barnebarnet sitt i den brune drakten?

– Det lever jeg veldig godt med. Jeg har jo ikke sett Henrik i den blå Godset-drakten heller, så det går nok fint, siter Steinar Pettersen på telefon fra Tyskland.

Han er nemlig i Bochum denne uken for å passe Noah og Scott, mens Bjørn og Nina er på friidretts-VM i Beijing. De siste 20 årene har det blitt mange familiebesøk i Nordrhein-Westfalen for 70-åringen. At Henrik er en talentfull fotballspiller har han fått med seg, men ballsparking har ikke stått i fokus under slektssammenkomstene.

– At han har god fotballforståelse har jeg skjønt. Men nøyaktig hvor god han er i norsk målestokk er det vanskelig for meg å si noe om, sier Pettersen.

Et barnebarn i brunt til tross, la det aldri være noe tvil om hva som er Steinar Pettersens lag.

– Jeg holder alltid med Strømsgodset, melder han.

LES OGSÅ: Hansen: – Komplett skandale og fiasko

Vil bli overtidshelt

Det gjør naturligvis også Godset-supporterne. Henrik Gulden er usikker på hvor mange av disse som egentlig vet at han har forfedre med blått blod.

– Men jeg skjønner at SIF-fansen kan tenke at det er kjedelig at jeg er i MIF. Samtidig er det sånn fotballen er nå.

19 år gamle Gulden synes nivået er bra hos de nyopprykkede bruntrøyene. Noe som derimot er annerledes fra 2. Bundesliga, er forholdet mellom treneren og spillerne. I Tyskland er treneren ofte en autoritær figur som ikke menger seg så mye med troppen sin. I Mjøndalen er båndene tettere.

– Jeg har mer å gjøre med Vegard Hansen enn min tyske trener. Det er første gang jeg har opplevd at sjefen er så tett på laget, og jeg må innrømme at jeg liker det bedre.

Og hva er bedre for den ferske MIF-spilleren enn å senke familiens klubb på Isachsen Stadion?

– Å avgjøre på overtid hadde vært den store drømmen.

LES OGSÅ: Lokaloppgjøret er utsolgt - Strømsgodset åpner dørene