Pedersen før oppgjøret mot Rosenborg: – Den største muligheten for å klare å slå dem er å være oss selv

Fredag står Rosenborg på motsatt banehalvdel for et nedrykkstruet Strømsgodset. Det blir en tøff oppgave for drammenserne, men så absolutt ikke umulig, ifølge Godset-trener Henrik Pedersen.

DEL

DRAMMEN: Rosenborg har fått fart på sakene etter en blytung seriestart. Etter fem kamper hadde trønderne bare to poeng og 2-9 i målforskjell, og Eirik Horneland var en presset mann. Ett av de poengene kom mot nettopp Strømsgodset på Lerkendal, i en kamp som endte 0-0.

Siden den gang har pilen kun pekt en vei for RBK - rett oppover. På de siste 20 rundene har Rosenborg tatt 42 poeng, og de har kun tapt én gang siden 23. juni - 1-2 for Haugesund, som SIF akkurat spilte 2-2 mot.

Men selv om RBK nå jakter medalje, etter at de i slutten av april lå nederst i Eliteserien, har Strømsgodset-trener Henrik Pedersen tro på eget mannskap.

– Den største muligheten for å klare å slå dem er å være oss selv. Vi må fortsette det vi bygger på nå. Vi har begynt å bli god i samtlige faser. Vi har blitt bedre på å komme oss inn i boks, vi har blitt bedre og jobbet på å omstille oss kjapt. Jeg er fornøyd med at tre-fire av de siste målene vi har scoret har kommet etter en god omstilling.

Disse starter:

En drøy time før kamp har Strømsgodset satt sin ellever. Den er som følger:

Martin Hansen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Duplexe Tchamba, Prosper Mendy - Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack, Herman Stengel, Kristoffer Tokstad, Lars Jørgen Salvesen, Muhamed Keita.

Henrik Pedersen og Strømsgodset fikk besøk av Eurosport før kampen mot Rosenborg. Han har god tro på seier mot trønderne fredag.

Henrik Pedersen og Strømsgodset fikk besøk av Eurosport før kampen mot Rosenborg. Han har god tro på seier mot trønderne fredag. Foto:

Pedersen: RBK kan ha ballen

Godset har begynt å plukke poeng under Pedersen, og på de siste seks kampene har laget bare tapt én kamp. Likevel har de spilt tre uavgjorte kamper på rad. De trenger trepoengere for å unngå nedrykk i en meget jevn bunnstrid i Eliteserien.

– Vi har sett hvor sterke vi er når motstanderen står lavt, så dette blir en kamp der vi må angripe rett fram når vi vinner ball, for de liker å ha mye ball. Rosenborg er et godt organisert defensivt, og de er flinke på omstilling.

– Er det greit for deg at Rosenborg har mye ball mot dere?

– Jeg har ikke noe ønske om å ha mye ball. For meg er det enda viktigere hva vi bruker den til når vi først har den.

Pedersen har aldri møtt Rosenborg før i sin trenerkarriere. Det var Bjørn Petter Ingebretsen som ledet laget i 0-0-oppgjøret mot trønderne i april. Pedersen er likevel full av lovord om fredagens motstander, som han har sett fem-seks ganger på video inn mot fredagens kamp.

– Spiller for spiller er de fantastiske. De har Eliteseriens beste keeper, to av de beste midtstopperne i Norge og tre av de beste angriperne. Rent navn- og tradisjonsmessig er det et meget, meget godt lag.

Artikkeltags