SIF var i skyene to ganger, men endte opp med ett poeng: – Vi viser god moral

Strømsgodset ledet to ganger, men det endte 2-2 i Haugesund. Et resultat Godset-trener Henrik Pedersen alt i alt synes var rettferdig.

DEL

HAUGESUND/DRAMMEN: Den siste uken har drammenserne fokusert på avslutninger, og SIF-treneren håpet og trodde at det ville løsne foran mål i den viktige bortekampen. Henrik Pedersen startet med de samme elleve som produserte ni målsjanser mot Lillestrøm sist.

Lars-Jørgen Salvesen scoret begge målene for SIF, men Haugesund kom som nevnt tilbake to ganger. 2–2 og ett poeng var nok til at drammenserne tok et ørlite steg på tabellen. Nå ligger de på kvalik med fire kamper igjen å spille.

Trener Henrik Pedersen forteller til Drammens Tidende at han synes det er kjempeirriterende at Godset ikke klarte å drepe kampen ettersom de tok ledelsen to ganger. Men verken han eller kaptein Jakob Glesnes hang spesielt med hodet i TV-intervjuene etter matchen.

– Jeg tror det er et fair resultat. Jeg synes vi viser god moral. Nå har vi fått fem poeng på de tre siste bortekampene, det synes jeg er flott i forhold til tidligere statistikk, sier treneren til Eurosport.

Glesnes var fornøyd med 1. omgangen, men forteller at det ble tungt, da de i for liten grad klarte å ta vare på ballen etter pause. Mens SIF var klart best første halvdel var FKH det førende laget etter pause.

– Men jeg synes vi forsvarer oss veldig godt, bedømmer kapteinen.

– Skal dra det i land

Hvert poeng teller i jakten på å overleve for klubben som lå under nedrykksstreken med dårligere målforskjell før den 26. serierunden.

I den uhyre jevne bunnstriden fikk i alle fall drammenserne med seg ett meget viktig poeng.

Like etter matchen fikk Glesnes raskt med seg at laget hans hadde tatt et lite steg opp på tabellen.

– Det er en god ting. Vi må bare jobbe steinhardt videre. Vi har kjempetro på dette i gruppen her. Det blir noen tøffe siste kamper her nå, men vi skal dra det i land.

Drømmeåpning for SIF

Rett før kampen tok Henrik Pedersen turen bort for å hilse på Godset-supportere som hadde tatt turen fra Drammen.

– Det er mange poeng å spille om enda. Haugesund blir en vanskelig bortekamp, men spiller vi opp mot vårt beste kan vi ta seieren, sa SIF-spiss Moses Mawa til Eurosport før kampen.

Og for en drømmestart Godset fikk. Sju minutter ut i kampen slo Herman Stengel en herlig gjennombruddspasning til Lars-Jørgen Salvesen som ikke gjorde noen feil på kampens første sjanse. I motsetning til i forrige kamp mot LSK, satt det på første sjanse for SIF.

Salvesen skjøt lekkert opp i krysset.

Nytt Salvesen-mål

Godset fortsatte den gode trenden fra de siste kampen med å jobbe godt defensivt, og slapp FKH til lite innledningsvis. Etter drøye kvarteret skjøt Martin Samuelsen over fra 25 meter. Moses Mawa fikk skutt fra skrått hold like etterpå, men skuddet gikk utenfor.

Samuelsen forsøkte seg på nytt med et skudd som blåste like over Martin Hansen.

Etter 28 minutter dømte dommer Trygve Kjensli straffe til Haugesund. Han mente Prosper Mendy felte Martin Samuelsen på full fart fremover innenfor sekstenmeteren. Niklas Sandberg tok straffen, og utlignet til 1–1.

Så satt den igjen. Lars-Jørgen Salvesen headet ballen inn fra kort hold etter at Moses Mawa var litt heldig med innlegget etter å ha lurt bort forsvareren sin med en fin vending.

– Jeg har brent en del sjanser i det siste, så det var deilig å sette den. Vi vet hvor viktig denne kampen er, så det er deilig å se at vi slipper oss løs, sa spissmakker Salvesen til Eurosport i pausen.

Keeperen med viktig redning

Haugesund var bedre etter hvilen. Godset ble liggende for lavt i banen, men forsvarte seg ganske bra. Samtidig måtte vertenes forsvarere hele tiden vokte seg for spesielt Moses Mawa.

SIF-keeper Martin Hansen bidro med en viktig redning da han stoppet et skudd fra kort hold fra Martin Samuelsen drøye kvarteret etter sidebytte.

Etter 66 minutter klarte ikke Godset å stå imot i den sterke Haugesund-perioden, og kaptein Christian Grindheim utlignet til 2–2. Den rutinerte midtbanespilleren slapp imidlertid altfor lett til inne i feltet.

På overtid hadde Lars Sætra en god mulighet, men han misset på innlegget til Lars Vilsvik.

Henrik Pedersen benyttet igjen muligheten til å rose laget for å ha bra moral og fremhevet kulturen i gruppa.

– De holder sammen, det gir meg forhåpninger for fremtiden.

Dansken trenger imidlertid ikke se så langt fram til neste oppgave. Allerede til fredag kommer Rosenborg på besøk til Drammen. Trønderne på motsatt side i flomlyset på Marienlyst er et av de desiderte høydepunktene.

Og i år er oppgjøret viktigere enn på lenge.

Kampfakta: Haugesund - Strømsgodset

Haugesund- Strømsgodset 2-2 (1-2)

Haugesund stadion, 3.465 tilskuere.

Mål: 0-1 Lars-Jørgen Salvesen (7), 1-1 Niklas Sandberg (str. 28), 1-2 Salvesen (32), 2-2 Christian Grindheim (66).

Målsjanser: FKH 4, SIF 3.

Gult kort: Thore Pedersen, Sondre Tronstad, Mikkel Desler, FKH. Herman Stengel, Moses Mawa, SIF.

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF.

SIFs lag (4-3-3): Martin Hansen– Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Dublexe Tchamba, Prosper Mendy - Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad (Muhamed Keita fra 81. min.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Lars Sætra 90. min.)

FKHs lag (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann, Thore Pedersen – Christian Grindheim (Pascal Gregor fra 90. min.), Sondre Tronstad, Bruno Leite (Kevin Martin Krygård fra 21. min.) – Niklas Sandberg, Martin Samuelsen, Kristoffer Velde.

Artikkeltags