Strømsgodset gjorde jobben selv da de sikret plassen

LEDERMÅLET: Mikkel Maigaard har akkurat gitt Strømsgodset ledelsen mot Kristiansund, og Lars - Jørgen Salvesen kommer til for å gratulere.

LEDERMÅLET: Mikkel Maigaard har akkurat gitt Strømsgodset ledelsen mot Kristiansund, og Lars - Jørgen Salvesen kommer til for å gratulere.

Strømsgodset trengte ikke hjelp for å sikre eliteseriespill neste sesong. 2–1 borte over Kristiansund holdt i massevis.

DEL

KRISTIANSUND: Du skal spille til krampen tar deg når så mye står på spill som det gjorde for Strømsgodset den siste serierunden. Og gjorde flere av Strømsgodset-spillerne da de slo Kristiansund 2–1 på bortebane. Dermed ble det ny kontrakt i Eliteserien.

– Dette går ikke an å beskrive. Det er helt sinnssykt. At vi klarer å snu det sånn som vi har gjort i høst, det er helt fantastisk, sier Lars-Jørgen Salvesen etter kampen.

– Det er helt nydelig. Helt fantastisk og en enorm lettelse, sier Godset-kaptein Jakob Glesnes.

Litt dramatikk i forkant ble det da keeper Martin Hansen ødela den vestre skulderen på treningen lørdag, og Viljar Myhra steppet vinn i målet. Han hadde ikke spilt en hel kamp siden 14. juli, men det syntes ikke.

For KBK produserte bare en sjanse i løpet av de 90 minuttene, mens Strømsgodset nok hadde en håndfull. Det ble med målene til Mikkel Maigaard før pause, og Duplexe Tchambas bare ti minutter ut i andre omgang.

Tok ledelsen

18 minutter ut i første omgang fikk Strømsgodset den ledelsen de ønsket og håpet på. Mikkel Maigaard fikk et hælspark tilbake fra Kristoffer Tokstad på et fint Strømsgodset-angrep langs venstresiden, og dansken skrudde ballen utenfor KBK-keeper Sean McDermotts rekkevidde.

I det hele tatt kom de fleste gode SIF-angrepene på lagets venstreside, og spesielt Moses Mawa hadde mye åpent gress å løpe på.

Han kom seg både til innlegg og til avslutninger. Uten at det ble tellende resultat av det.

Dermed ble det med den scoringen til gjestene. En scoring som akkurat der og da sendte SIF opp på 11. plass med 32 poeng.

To av de poengene forsvant da hjemmelaget var dyktige på en spillevending fra langt inne på egen banehalvdel. De og benyttet seg av sin venstreside, og Torgil Gjertsens skudd fra litt skrått hold ble reddet på streken av Duplexe Tchamba.

Klareringen hans endte imidlertid rett i beina til Sondre Sørli som scoret enkelt. Da var førsteomgang sekunder fra å være på overtid av overtiden.

1–1 kom på KBKs første og eneste målsjanse de første 45 minuttene. Og SIF falt en plass ned på tabellen.

Men de var fortsatt på trygg grunn med nest best målforskjell av lagene på 30 poeng.

2. omgang

De to poengene tok de tilbake på et innøvd cornertrekk der Maigaards presise spark ble stusset videre av Jakob Glesnes. På bakerste stolpe dukket Duplexe Tchamba opp, og styrte inn ledermålet til 2–1.

Da var det spilt 55 minutter, og Strømsgodset hadde allerede startet omgangen med et par gode sjanser av Lars-Jørgen Salvesen (skudd i tverrliggeren) og Maigaards skudd som ble styrt til corner.

Med tre poeng i lomma, var SIF på 11. plass igjen.

Og det som skjedde resten av kampen ble bare av akademisk interesse. KBK presset på for å få en utligning, og Strømsgodset forsvarte seg.

Godt nok til at 2–1 sto seg, og da ble det vill feiring foran de mange tilreisende Godset-supporterne.

Kampfakta: Kristiansund - Strømsgodset

Kristiansund - Strømsgodset 1-2 (1-1)

Kristiansund Stadion, 4.106 tilskuere.

Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (18), 1-1 Sondre Sørli (45), 1-2 Duplexe Tchamba (55).

Målsjanser: KBK 1, SIF 5.

Gult kort: Aliou Coly, KBK. Duplexe Tchamba, Lars-Jørgen Salvesen, SIF.

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF.

SIFs lag (4-3-3): Viljar Røsholt Myhra– Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Dublexe Tchamba, Prosper Mendy - Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

KBKs lag (4-2-1-3): Sean McDermott - Aliou Coly, Christophe Psyché (Bent Sørmo fra 67. min.), Henrik Gjesdal, Erlend Sivertsen (Christoffer Aasbak fra 67. min.) - Andreas Hopmark. Amidou Diop - Liridon Kalludra - Sondre Sørli, Flamur Kastrati (Jesper Strand Isaksen fra 74. min.), Torgil Gjertsen.

Artikkeltags