Strømsgodset knuste Sogndal: - Noe av det bedre vi har gjort

Det ble nok å juble for i kampen mot Sogndal. Her har Jakob Glesnes akkurat satt kampens første mål.

Det ble nok å juble for i kampen mot Sogndal. Her har Jakob Glesnes akkurat satt kampens første mål. Foto:

En litt tam start til tross, det ble overkjøring i den nest siste kampen før seriestart.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MARIENLYST: Strømsgodset - Sogndal 5-0 (3-0)

Det var egentlig ikke så mye som skjedde de første 20 minuttene av kampen. Men da Sogndal smalt ballen i tverrliggeren etter halvspilt førsteomgang, våknet Godset for alvor.

For plutselig løsnet det skikkelig fremover på banen. Først var det forsvarer Jakob Glesnes som satte inn 1-0 nede i hjørnet. Derfra og ut var det ingen tvil.

- Det var en veldig god førsteomgang. Mye positivt å hente ut fra den, slår Godset-trener Tor Ole Skullerud fast etter kampen.

LES OGSÅ: Alt om Strømsgodset

To mål av Tagbajumi

Rett før pause begynte det virkelig å gå Strømsgodsets vei. Tokmac Nguen satte inn 2-0 i samme hjørne som Glesnes hadde satt inn det første. Deretter var det Marco Tagbajumi sin tur til å skinne.

Et mål rett før pause, et mål rett etter pause ble det på Tagbajumi. Hans første var etter god angrepsfotball, hans andre en lekker chip.

GRATULERES: Marco Tagbajumi gratuleres av lagkameratene etter sin andre scoring.

GRATULERES: Marco Tagbajumi gratuleres av lagkameratene etter sin andre scoring. Foto:

- Det var bra. Det føles som om det er på riktig vei. Formen begynner å komme også nå, sier Tagbajumi etter kampen.

Til slutt var det Andreas Hoven som fikk sette inn det siste for Strømsgodset. Etter godt forarbeid av Basit Agouda endte unge Hoven med ballen i beina. Det var ikke noe problem å sette sitt første mål for Godsets A-lag.

LES OGSÅ: En lykkelig nummer 13

Godt angrepsspill

Generelt var det etter hvert mye som stemte for Strømsgodset. Kanskje var det et Sogndal-lag som levert godt under middels også, men til tider så man glimt av virkelig god angrepsfotball. Blant annet så det ut til at Tagbajumi og Tokmac Nguen har funnet frem til samspillet.

- Det er sånn at det tar litt tid når man kommer til et nytt lag før man kjenner hverandre skikkelig. Jeg syns det har gått bra. Vi må bare fortsette å jobbe med det, sier Tagbajumi.

I noen angrep satt kombinasjonene, hurtigheten og samspillet meget godt. Flere av målene kom som resultater av ypperlig angrepsspill.

- Jeg er mest fornøyd med det fremover. Vi skaper mange sjanser. Det er der det har vært litt opp og ned. Vi er bedre fremover enn det vi har vært på lenge. Det er noe av det bedre vi har gjort, sier Skullerud.

I tillegg hadde Strømsgodset flere store muligheter. Både Pontus Engblom og Andreas Hoven hadde gigantiske muligheter til å øke ytterliggere, men fem mål må vel også regnes som godkjent.

MÅL: Andreas Hoven (t.h.) scoret sitt første mål for Strømsgodsets A-lag.

MÅL: Andreas Hoven (t.h.) scoret sitt første mål for Strømsgodsets A-lag. Foto:

Til tross for at det fort kunne vært både 6-0 og 7-0.

Bakover var det solid, uten at forsvaret ble satt på de helt store prøvene. Etter hvert som Strømsgodset hadde god kontroll på kampen var det kanskje litt rufsete bakover, men alt i alt fungerte en del bak der også.

LES OGSÅ: Slik går det med dem som har forlatt Godset

- Tusen hakk bedre

Forrige uke gjorde Strømsgodset en av sine dårligste omganger på lang tid. Strømsgodset tapte 2-1 for Sarpsborg 08. I dag så det ut som om det var et helt annet lag ute på banen.

- Kontra det vi gjorde forrige uke var dette tusen hakk bedre, smiler Tagbajumi.

- Det var en godt gjennomført kamp. Det er fint at vi slår tilbake fra det vi gjorde forrige helg, det var ikke spesielt bra. Vi er bra her hjemme, det gir oss bra selvtillit ettersom vi skal starte hjemme.

Skår i gleden

Alt var allikevel ikke bare fryd og gammen på Marienlyst. Noen minutter før kampslutt kolliderte Lars Vilsvik med keeper Espen Bugge Pettersen.

Begge ble liggende nede i noen minutter. Verst så det ut til å gå for Vilsvik som måtte hjelpes av banen.

SKADET: Lars Vilsvik fikk seg en trøkk i møtet med lagkamerat Espen Bugge Pettersen.

SKADET: Lars Vilsvik fikk seg en trøkk i møtet med lagkamerat Espen Bugge Pettersen. Foto:

Legen så ut til å undersøke kneet til eks-kapteinen, men Vilsvik haltet etter hvert bort og satte seg på benken med litt hjelp.

Da Drammens Tidende snakket med Vilsvik etter kampen forklarte han at han trodde det ikke var noe alvorlig.

Kampfakta

Godsets lag: Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Kim André Madsen, Stian Ringstad - Eirik Ulland Andersen, Henning Hauger, Kristoffer Tokstad, Tokmac Nguen - Pontus Engblom, Marco Tagbajumi.

Mål: 1-0: Jakob Glesnes (27), 2-0: Tokmac Nguen (42), 3-0: Marco Tagbajumi (44), 4-0: Marco Tagbajumi (52), 5-0: Andreas Hoven (71)

Bytter: Basit Agouda inn for Pontus Engblom. (61), Andreas Hoven inn for Tokmac Nguen (61), Christian Rubio Sivodedov for Kristoffer Tokstad (67), Sondre Solholm Johansen for Jakob Glesnes (78), Tommy Høiland for Marco Tagbajumi (78), Marius Høibråten for Lars Vilsvik (85).

Dommere: Espen Samuelsen, Håvard Bjerkelund og Aleksander Jæger.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags