Strømsgodset-spissenes måltørke bekymrer ikke Skullerud: – Ikke så opptatt av det

FINNER IKKE MÅLET: Marco Tagbajumi og Marcus Pedersen har ikke scoret siden den tredje serierunden. Det bekymrer ikke Godset-trener Tor Ole Skullerud (til venstre).

FINNER IKKE MÅLET: Marco Tagbajumi og Marcus Pedersen har ikke scoret siden den tredje serierunden. Det bekymrer ikke Godset-trener Tor Ole Skullerud (til venstre). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Avviser spisskrise i Drammen.

DEL

OSLO (Nettavisen): Strømsgodsets spisser spilte nye 90 minutter uten å finne veien til nettmaskene i år. Det betyr at man nå må ti serierunder tilbake i tid sist Godsets spisser scoret i serien.

Marcus Pedersens eneste seriemål kom i den første serierunden, mens Marco Tagbajumi scoret to i den første og ett i den tredje serierunden. Verken Pontus Engblom eller Tommy Høiland har scoret i år for drammenserne.

Totalt denne sesongen har Strømsgodset scoret 15 seriemål denne sesongen. Det er like mange som Tromsø på nedrykksplass, men også flere enn Odd (11) som ligger på 4. plass. Kun fire av disse femten scoringene har altså kommet fra drammensernes spisser.

LES OGSÅ: «Tokki»: - Det har vært tungt og slitsomt

Ser heller på helheten

Godset-trener Tor Ole Skullerud er uansett klar på at han ikke ser på dette som et problem.

– Nei, jeg vil ikke si at vi har et spissproblem. Spisser har det jo gjerne sånn i perioder, sier Skullerud til Nettavisen, som også minner om at Pedersen scoret i cup-exiten mot erkerival Mjøndalen.

Men selv om Strømsgodset står med 14 poeng på 13 kamper, hvilket kvalifiserer til en 13. plass, så påpeker Skullerud at han heller ser på helheten.

– Jeg er ikke så opptatt av hvem som scorer målene våre, men er opptatt av prestasjonene våre der vi skal se ut som et lag. Det er det viktigste. Det med enkeltspillere er dere mer opptatt av enn meg, sier Skullerud til Nettavisen.

I 1-1-kampen mot Vålerenga på Ullevaal var det Jonathan Parr som scoret for bortelaget. Marcus Pedersen startet, men ble siden erstattet av Marco Tagbajumi. De to er delte i oppfatningen av måltørken.

– Det er jo sånn at når du er spiss så får du mesteparten av skylda når det ikke scores. Det er vår jobb å score mål, og dessverre har ikke vi gjort det på veldig lenge. Jeg må jo ta litt ansvar, men til sjuende og sist er jo dette en lagsport, sier Tagbajumi til Nettavisen.

LES OGSÅ: Godset holdt Deila og co. til uavgjort på Ullevaal

– Ikke godt nok

28-åringen, som fikk 15 minutter mot Vålerenga, er klar på at han ikke ser på dette som et problem, og at det nå heller handler om å løfte seg inn i den andre halvdelen av årets sesong.

– Vi må ta ansvar, ta en titt på oss selv og si at dette ikke er godt nok. Det som har skjedd har skjedd, og nå må vi se fremover. Vi må vekk fra 13.-plassen, sier Tagbajumi.

Pedersen, på sin side, mener at mangelen på mål heller samsvarer med at han ikke har kommet til sjansene så langt i løpet av årets sesong.

– Jeg synes jeg mangler å få de sjansene som jeg skal ha i en kamp. Jeg har ikke helt svaret på hvorfor jeg ikke får det, og jeg leter fortsatt etter svarene. Jeg håper at de kommer snart, sier Pedersen som understreker at han ikke bekymrer seg for den nåværende formen.

LES OGSÅ: «Alle» ville ha Kornelius – valgte trolig Southampton

Får ikke sjansene

– Jeg vet at jeg kan score mål på trening. Så det handler om å få de sjansene i kamp, det er vanskelig å score mål uten å få sjanser. Det er det jeg bekymrer meg mest over, sier Pedersen.

– Men føler du at du og Tagbajumi, som ikke har scoret siden runde 3, må ta mer ansvar med tanke på hvor dere ligger på tabellen?

– Hadde jeg brent mange sjanser, så skulle jeg ha sagt ja. Men når jeg ikke får de sjansene, så kan jeg jo ikke det, sier Pedersen.

Han er uansett klar på at følte han var nærmere under søndagens kamp mot Vålerenga, og at det nærmer seg nettkjenning.

– Som sagt, så leter vi etter svarene. Jeg vet ikke, kanskje jeg ikke har vært helt i form tidligere. I dag løper jeg mye, og i første omgang føler jeg at jeg er veldig nære å få den siste ballen. 

– Jeg håper det løsner snart, og vi jobber med det, sier Pedersen.

Etter søndagens oppgjør ligger Strømsgodset på 13. plass med 14 poeng på 13 kamper. Det er ett poeng over Kristiansund og Tromsø på playoff- og nedrykksplass.

LES OGSÅ: Høiland: – Jeg er fortsatt Godset-spiller

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags