LIER: Det er klart etter at både Liungen og Stoppen har vedtatt sammenslåing på sine årsmøter. Fra 1. januar blir de to klubbene én, og lever videre som Stoppen Sportsklubb – med cirka 700 medlemmer.

– Det har helt fra starten vært et ønske fra begge klubbene om å søke i felles framtid – for alle alderstrinn. Vi deler de samme foreldrene, spillerne og banene. Vi står sterkere som en felles klubb enn om vi skal drive hver for oss, sier leder Espen Sandli i Stoppen i en pressemelding.

Liungen feirer 100-årsjubileum i 2016, mens Stoppen som klubb ikke er mer enn tre år gammel. I dag er det Liungen som har barnefotballen i området, mens spillere over 13 år spiller for Stoppen.

– I en større klubb er det lettere å differensiere slik at flere føler mestring. Erfaringene så langt er så gode at vi gleder oss til fortsettelsen, sier leder Ronny Solbraa-Bay i Liungen.

Sammenslåingen er ikke det eneste som foregår i de to klubbene. 7. september åpner en ny sjuerbane med undervarme på Lier stadion. Prosjektet er et samarbeidet med Lier kommune og Spa/Bra. I tillegg har Stoppen ansatt tidligere Odd- og Liungen-spiller Kristian Bye-Andersen som sportslig leder.

Klubben skal for øvrig spille i Stoppens svarte drakter.

ANDRE SPORTSSAKER: