Gå til sidens hovedinnhold

Lars Sætra om veien videre

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen lokale spillere har blitt mer omtalt dette overgangsvinduet enn Lars Sætra. Han er frigjort fra sin kinesiske klubb, Baoding Rongda, og er nå på utkikk etter en ny arbeidsgiver.

Lars debuterte for Strømsgodset i 2009, etter å ha vært i klubben fra barnsbein av. Mange så muligheten for å få opp en ektefødt Godset-gutt på linje med de største legendene fra 70-tallet da denne høyreiste midtstopperen fra Stasjonsgata begynte å dukke opp i laguttak og startoppstillinger. Dessverre for Lars klarte han aldri å kapre fast plass på laget og var som regel tredjemann i stopper-køen.

Men, Lars sin karriere i Strømsgodset var på ingen måte bortkastet. Han fikk 66 kamper, 5 mål og alle husker den elleville klareringen via undersiden av tverrliggeren mot Aalesund i 2010. Sleng på et cupgull, seriesølv og seriegull så er listen komplett.

Da forespørselen om å bytte fra Unionen til Bajen kom i 2014 grep Lars sjansen og spilte seg til fast plass på Hammarby i Sverige. 

På nyåret i fjor kom det en forespørsel fra den relativt ferske kinesiske klubben Baoding Rongda. Det endte opp med at Sætra dro til Kina for å prøve lykken i Det fjerne østen. Der fikk han åpenbart oppleve en annen fotballhverdag enn det de fleste andre norske spillere har til gode å oppleve. Dessuten, ja han lærte seg å bruke spisepinner. Tross språkvanskene, egen tolk 24/7, høydeforskjellen og muligens korrupte dommere kan vi fastslå at tiden i Kina ikke var bortkastet. Dessverre rykket klubben ned, noe som betyr at antall utlendinger i stallen må slankes og Lars er på klubbjakt igjen.

Det har versert rykter om Sarpsborg 08 og mange sier at han vil til Sverige. Dessuten ble det enda mere vann på mølla når Lars dukket opp i Godset-drakt i treningskampen mot Bodø/Glimt forrige fredag. 

Hør hva Lars selv tenker og håper om veien videre.

 

Kommentarer til denne saken