Ødegaard klar for Heerenveen: – Veldig fornøyd

  Av
  Artikkelen er over 2 år gammel

  Martin Ødegaard går på utlån fra Real Madrid til nederlandske Heerenveen. 18-åringen gleder seg til å komme i gang.

  DEL

  NEDERLAND: Det ventede utlånet ble bekreftet av Heerenveen tirsdag. 18 år gamle Ødegaard har signert en avtale som strekker seg over ett og et halvt år.

  – Jeg vil bare si at jeg er veldig fornøyd. Dette er en bra sjanse til å vise ferdighetene mine. Heerenveen virker å være en bra klubb, og vi har hatt gode samtaler siden jeg kom, sa Ødegaard.

  – De sa fine ting om klubben, og fortalte hva de forventer av meg. De ønsker å utvikle meg videre som spiller, og det er det viktigste for meg, tilføyde han.

  Valget om å forlate Real Madrid sa nordmannen følgende om:

  – Madrid er en veldig bra klubb. Jeg har hatt en strålende tid der, men det er vanskelig å få spilletid der som ung gutt. Derfor vil jeg prøve noe nytt.

  Medieoppbudet på tirsdagens pressekonferanse var stort. Ødegaard svarte på spørsmålene som kom med stor ro. Nederlandske medier konfronterte unggutten med stempelet som et fotballens vidunderbarn og fikk følgende svar:

  – Jeg ser på meg selv som en helt normal gutt. Hva andre sier, bryr jeg meg ikke så mye om.

  Ødegaard gjennomfører sin første trening med Heerenveen tirsdag ettermiddag.

  LES OGSÅ: Martin er stor kjendis i Nederland allerede

  Mange norske

  Æresdivisjonsklubben har norske Morten Thorsby i A-stallen og Dennis Johnsen på ungdomslaget.

  – Det betyr selvfølgelig mye. Det er alltid lettere når man har noen man kjenner. I tillegg har jeg noen å snakke med på mitt eget språk, sa Ødegaard til VG etter pressekonferansen.

  Heerenveen gjenopptok treningen etter vinterpausen 1. januar. Deretter sto en ukes treningsleir på La Manga på planen. Nå er laget tilbake i Nederland og lader opp til seriekampen mot Den Haag kommende lørdag. 

  Ødegaards nye klubb er i øyeblikket nummer fire på tabellen. 13 poeng skiller opp til ligaleder Feyenoord.

  Klubben har tidligere hatt en rekke norske spillere i sine rekker. Magnus Wolff Eikrem var den siste som var innom klubben. Han var der fra 2013–2014. Tarik Elyounoussi og Christian Grindheim har også spilt for nederlenderne. De spilte der fra henholdsvis 2008–2011 og 2007–2011. Thomas Holm, Daniel Berg Hestad, André Hansen og Børre Meinseth har også en fortid i klubben.

  LES OGSÅ: Heerenveen bekrefter Ødegaard-presentasjon

  Ikke Frankrike

  Ødegaard var svært nær et utlån til franske Rennes i fjor sommer, men i og med at han ikke var myndig ble overgangen felt av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) aldersregler. Nordmannen, som ble 18 år 17. desember 2016, var på besøk i byen et par uker før det, men Rennes-trener Christian Gourcuff bekreftet at utlånet ikke kom til å bli noe av like før jul. 

  Drammenseren har fått lite spilletid for Real Madrids A-lag etter overgangen fra Strømsgodset i 2015. Hans debut kom i 7-3-seieren mot Getafe i La Liga 23. mai 2015. Ødegaard ble første norske spiller, og den yngste gjennom tidende, til å spille en seriekamp for Real Madrid. 

  Hans andre kamp for stjernegalleriet kom i slutten av november. Ødegaard fikk 90 minutter for et meget reservepreget Real mot Deportiva Leonesa (tredje nivå i Spania) i cupen. Han var i troppen til cupkampen mot Sevilla i starten av januar, men satt på benken kampen gjennom. Nå går altså ferden videre til Nederland.

  LES OGSÅ: TV 2: Ødegaard på plass i Nederland

  Artikkeltags