Ødegaard om utlånsavtale: – Tror måten de spiller passer meg godt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaard lånes ut fra Real Madrid til nederlandske Vitesse fram til neste sommer. 19-åringen tror overgangen er den riktige.

DEL

Både Real Madrid og Vitesse bekrefter avtalen på sine nettsider tirsdag. I en kort melding skriver Real Madrid at det er enighet om en avtale som strekker seg fram til 30. juni 2019.

Det har lenge vært klart at Ødegaard ville bli lånt ut fra den spanske storklubben, men til hvilken klubb var ikke kjent.

Tenåringsstjernen returnerte nylig til Real Madrid etter halvannet år på utlån i Heerenveen. Nå ser han fram til et nytt eventyr.

– Jeg har spilt i æresdivisjonen i halvannet år. Det ga meg et inntrykk av Vitesse. Jeg kjenner Vitesse som et godt fotballag. Jeg tror måten de spiller på passer meg godt, sier 19-åringen til Vitesses nettsider.

Han sammenligner videre Vitesse med Heerenveen.

– Vitesse har også vist at unge spillere får en mulighet. Derfor er jeg glad for den sjansen Vitesse har gitt meg, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Dragkamp

Flere medier har de siste dagene meldt at det sto mellom de nederlandske klubbene Vitesse og Heerenveen, men også Aston Villa og Derby i den engelske mesterskapsserien var nevnt som mulige stoppesteder for Ødegaard.

Vitesse har på sin side jobbet hardt for å sikre seg nordmannens tjenester den kommende sesongen. Nylig sa sportsdirektør van Hintum at det pågikk en tøff dragkamp om Ødegaards signatur.

– Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham, men vi håper fortsatt at han kommer til Vitesse, sa han til storavisen De Telegraaf.

Tirsdag var sportsdirektøren tilfreds.

– Vi er meget godt fornøyde med at Martin valgte Vitesse. På grunn av interesse fra andre klubber har vi forsøkt å overbevise Martin med den visjonen vår klubb står for. Martin har kvaliteter som kan gi dette laget nye impulser, sier van Hintum.

Spent trener

Også Vitesse-trener Leonid Slutskij har uttalt seg om interessen for Ødegaard den siste tiden.

– Vi får se, dersom han ikke har signert en kontrakt, så er det ikke offisielt. Jeg håper at det blir offisielt, sa russeren til FOX Sports nylig.

Nå er altså avtalen på plass.

Martin Ødegaards kontrakt med Real Madrid løper fram til 2021. Den spanske storavisen Marca skrev tidligere i august at hovedstadsklubbens nye trener Julen Lopetegui liker Ødegaard og skal være villig til å gi ham tid til å blomstre.

Vitesse ligger på tredjeplass i den nederlandske æresdivisjonen etter to serierunder. Fire poeng er fasiten. Kommende søndag er det bortekamp mot serieleder AZ Alkmaar, som har tre nordmenn i stallen.

Artikkeltags