Endelig seier for Mjøndalen

Se høydepunktene fra Mjøndalens 4-0-seier over Fredrikstad.

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter fem strake seriekamper uten en trepoenger, kunne Mjøndalen juble for storseier og 4–0 mot Fredrikstad torsdag kveld.

DEL
  • Hør den ferskeste episoden av DT Fotballs podkast nederst i artikkelen eller her.

NEDRE EIKER: På dagen ett år etter at Rosenborg ble sendt hjem til Trondheim med tap, måtte Jan Halvor Halvorsens gutter se seg slått av MIF.

Bruntrøyene var i grunn bedre enn laget fra «Plankebyen» i alt de foretok seg fra start til mål. At de i tillegg var svært effektive (fire mål på seks sjanser), hjalp naturligvis, men Fredrikstad hadde virkelig ingenting å komme med.

- Vi har sagt til det kjedsommelige at det kommer til å snu. Da er det selvsagt veldig deilig at det skjedde mot Fredrikstad nå, sier MIF-trener Vegard Hansen til Drammens Tidende.

Han pustet lettet ut etter kampen, og bedyrer at verken han eller spillerne har latt seg stresse av den svake åpningen, selv om de naturligvis har vært skuffet. Nå har Hansen tro på at det kan bli mange gode resultater fremover.

- Nå var vi mye bedre enn Fredrikstad, og vi kan være bedre enn veldig mange andre lag sånn som vi framsto. Da kan det bli en del trepoengere, sier Hansen.

Seieren gjør at MIF klatrer til niendeplass på tabellen med åtte poeng på sju kamper. Opp til toppende Levanger skiller det hele elleve poeng, men Sandnes Ulf på kvalik har bare tre poeng mer enn eikværingene.

Mjøndalens neste kamp er på fotballens festdag 16. mai. Da skal Vegard Hansen og kompani på besøk til Ullensaker/Kisa.

Saken fortsetter under videoen.

MIF-trener Vegard Hansen var naturligvis fornøyd med 4-0 og tre poeng mot Fredrikstad.

LES OGSÅ: En helt vender tilbake

Pen MIF-scoring

Åpningen i Nedre Eiker kan beskrives med ett ord: Fryktelig. Pasningssikkerheten var lik null, og frykten for å tape så ut til å være større enn lysten til å vinne. Et par halvtamme skuddforsøk fra hvert av lagene var beholdningene i oppgjørets første 13 minutter.

Så valgte Jonathan Lindseth og Mads Gundersen å finne fram samba-taktene. Sistnevnte fant telemarkingen, som i tur slo et hælspark tilbake til Åssiden-gutten. Alene med Per Morten Kristiansen var Gundersen iskald da han enkelt bredsidet ballen i hjørnet. Flott spill, som ledet til en pen scoring.

Hadde Ronaldinho vært på Isachsen Stadion, ville han trolig nikket anerkjennende, og kalt det «jogo bonito».

Vertene fortsatte å ha ålreit kontroll etter 1-0, og Erik Midtgarden og Morten Sundli hadde hver sin gode mulighet etter corner. Finspillet fra scoringen glimret imidlertid med sitt fravær – fra begge lag – inn mot pause. Østfoldingene hadde ballen mest de siste minuttene før hvilen, men det var bruntrøyene som scoret også det neste målet.

På overtid av førsteomgang slo Joackim Olsen Solberg et frispark inn fra høyre. Keeper Kristiansen fikk først avverget, men etter litt klabb og babb havnet ballen plutselig foran Christian Gauseth. Fra kloss hold lot ikke moldenseren seg be to ganger da han hamret ballen opp i nettaket.

2-0-målet var også det siste som skjedde de første 45 minuttene.

LES OGSÅ: SIFs raskeste avslører hemmeligheten

Saken fortsetter under faktaboksen.

Kampfakta:

Mjøndalen - Fredrikstad 4-0 (2-0)

Isachsen Stadion, 1.889 tilskuere.

Mål: 1-0 Mads Gundersen (13), 2-0 Christian Gauseth (45), 3-0 Amahl Pellegrino (54), 4-0 Jonathan Lindseth (90).

Målsjanser: Mjøndalen 6, Fredrikstad 0.

Gult kort: Ingen.

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen.

Innbyttere Mjøndalen: Lars Mendonca Fuhre for Amahl Pellegrino fra 65. min., Kingsley Ndidi Olie for Christian Gauseth fra 73. min., William Sælid Sell for Morten Sundli fra 80. min.

Fredrikstads lag: Per Morten Kristiansen - Magne Simonsen, John Adam Straith, Erik Tønne, Martin Thømt Jensen - Patrik Karoliussen (Akinsola Akinyemi fra 56. min.), Kristian Brix, Håvard Åsheim (Andreas Aalbu fra 60. min.) - Ludvig Begby, Sanel Kapidzic, Mohamadou Moustapha Ndiaye (Monir Benmoussa fra 68. min.).

Spillerbørs:

Marco Priis Jørgensen 5

Mads Hansen 5

Morten Sundli 5

Ulrik Arneberg 5

Joackim Olsen Solberg 5

Erik Midtgarden 6

Mathias Fredriksen 6

Mads Gundersen 6

Jonathan Lindseth 7

Amahl Pellegrino 5

Christian Gauseth 5

Full kontroll

Åtte minutter ut i andreomgang la Amahl Pellegrino på til 3–0 etter et finfint angrep. Det startet med Mathias Fredriksen på høyrekanten. Han ble holdt igjen, men dommeren ga fordel til Mjøndalen – og det skal hjemmelaget være glade for.

I neste omgang havnet nemlig ballen hos Gauseth, som slo en god gjennombruddspasning til Pellegrino. Selv om han var presset, klarte Åskollen-gutten å få til en skudd som overlistet FFKs sisteskanse.

Med tre mål i sekken virket piffen å gå fullstendig ut av de rødhvite fra Østfold. Fredrikstad skapte rett og slett ingen verdens ting fremover på banen. Mjøndalen, på sin side, virket godt fornøyde med å ro i land den komfortable seieren. Selv om de spilte med mye selvtillit, klarte heller ikke de å lage noen sjansebonanza.

Det skjedde i bunn grunn svært lite fra 3-0-målet og fram til vi var på overtid.

Da vartet MIF opp med et siste klasseangrep, som ble avsluttet med at Mads Hansen fant en umarkert Lindseth inne i feltet. Telemarkingen takket, bukket og flikket inn 4–0.

Alt i alt en overbevisende forestillingen av bruntrøyene.

Artikkeltags