Faye Lund ryddet unna og reddet poeng: – En møkkakamp, mente Vegard Hansen

TRYGG:Mjøndalens keeper Julian Faye Lund var besluttsom på de situasjonene han ble satt i da Mjøndalen holdt Brann til 0-0 på bortebane

TRYGG:Mjøndalens keeper Julian Faye Lund var besluttsom på de situasjonene han ble satt i da Mjøndalen holdt Brann til 0-0 på bortebane Foto:

Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund holdt nullen for første gang, og hjemmelaget ble pepet av banen da det ble 0–0 på Brann Stadion.

DEL

MIF-trener Vegard Hansen beklaget halvveis i bortekampen mot Brann for at laget hans ikke bidro med mer underholdning på Brann Stadion.

– Det var sikkert ikke noen morsom omgang å se på, sa Hansen.

Og det hadde han helt rett i.

Og det ble ikke så veldig mye bedre de siste 45 minuttene.

– Det ble en møkkakamp å se på, men vi forsvarte oss bra, og det å unngå og tape gir en god følelse, sa Hansen til Eurosport etter kampen.

Hansen vurderte lenge å endre fra den utradisjonelle 3:5:2-formasjonen han sendte laget ut imot Brann. Men han syntes laget forsvarte seg bra, og det var nok plan A han hadde lagt før kampen.

Men Mjøndalen ble spilt veldig lave, og det var det som bekymret trener Hansen.- Vi ønsket ikke å ligge så lavt, men noen ganger blir det bare sånn, sa Hansen.

Etter lagets fjerde uavgjorte seriekamp på rad. Først 3 x 1-1, og så 0–0 i Bergen.

Piping mot hjemmelaget

Det var antydning til piping fra publikum da lagene gikk til pause, og det var kanskje på sin plass. Det var nemlig ikke publikumsvennlig det som ble prestert på banen.

Det vil si Mjøndalen gjorde det de skulle på Brann Stadion. De forsvarte seg veldig bra, og Brann kom knapt nok til en målsjanse de første 45 minuttene.

MIF-keeper Julian Faye-Lund plukket ned mange av de svake innleggene, mens forsvarerne foran ham sparket de øvrige unna.

Mjøndalen kom heller ikke til noen målsjanser det er verdt å nevne, og Quint Jansen etterlyste i pausepraten at han gjerne så at laget brukte litt mer tid med ballen når de først hadde den.

Nå ble det til at Mjøndalen klarerte det fleste Brann-tilløpene, men ballen kom fort tilbake. Sondre Liseth klarte ved flere anledninger å ta imot, og holde på ballen på de lange fremspillene og klareringene mot spissene, men han manglet noen på løp rundt seg.

70–30

Brann dominerte stort på hjemmebane, og hadde 70–30 i ballinnehav  etter første omgang, og den prosentfordelingen sto seg til kampslutt.

Etter hvert kom Brann seg til noen sjanser, men Julian Faye Lund var trygg og god, og det ikke han fanget opp i sine keeperhansker, det nikket og sparket stopperne Quint Jansen og Sondre Solholm Johansen unna.

– Det ble en kamp der det var Brann som måtte stå for underholdningen, sa trener Hansen etter en kamp der Mjøndalen ikke hadde én registrert avslutning på mål.

Uavgjort mot Brann gjør at Vegard Hansen fortsatt er ubeseiret i Bergen på Mjøndalens elleve siste opptredener i byen.

0-0, og ett poeng gjør at Mjøndalen fortsatt er på kvalifiseringsplassen med sine 13 poeng.

Kampfakta

Eliteserien i fotball, herrer:

Brann – Mjøndalen 0-0

10.039 tilskuere

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Målsjanser: Brann 3, Mjøndalen 0.

Gult kort: Quint Jansen, Stian Aasmundsen, Sondre Liseth, Mjøndalen.

Lagene:

Brann (3-5-1-1): Håkon Opdal – Bismar Acosta, Vito Wormgoor (Jesper Löfgren fra 60.), Christian Eggen Rismark – Gilli Rólantsson (Azar Karadas fra 79.), Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 57.) – Veton Berisha.

Mjøndalen (5-3-2): Julian Faye Lund – Akeem Latifu (William Sælid Sell fra 83.), Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Joachim Solberg Olsen, Vetle Dragsnes – Stian Aasmundsen, Christian Gauseth, Tonny Brochmann – Fredrik Brustad (Alfred Scriven fra 71.), Sondre Liseth (Aristide Mutula Sagbakken fra 90.).

Artikkeltags