Gå til sidens hovedinnhold

Fornøyd Hansen gir spillerne fri

Artikkelen er over 5 år gammel

Vegard Hansen var fattet etter 1-4 for Lillestrøm. Faktisk var han så tilfreds med spillerne at han gir dem fri fredag.

NEDRE EIKER: Før de siste fem seriekampene har Vegard Hansen, om enn noe spøkefullt, spådd at Mjøndalen kommer til å tape. Torsdag kveld fikk han endelig rett, uten at han velger å grave seg ned av den grunn.

- Vi kommer helt sikkert til å tape flere kamper i eliteserien. Jeg synes gutta gjør mye bra, og vi er best i lange perioder. Det tar vi med oss videre, sier Hansen.

Fredag skulle egentlig MIF-troppen hatt trening for å forberede seg til kampen mot Stabæk på Nadderud søndag. Men etter 1-4 blir det ikke ekstra hard straffetrening. I stedet gir Hansen spillerne sine helt fri.

- Ja, jeg er så fornøyd med innsatsen i dag at de skal få slappe av fredag. Så trener vi lett lørdag, før vi prøver å ta med oss poeng fra Nadderud søndag.

LES OGSÅ: Knust av effektive Lillestrøm

Ikke rundspilt

Men hvordan er det egentlig mulig å være så fornøyd etter å ha tapt med tre mål på hjemmebane, og det mot et lag som sto uten seier før torsdagens kamp?

Hansen forteller at det i stor grad dreier seg om at Mjøndalen ikke ble så rundspilt som resultatet tilsier. Periodevis var de gode, og til syvende og sist ble resultatet avgjørende.

- Der Lillestrøm skyter via våre spillere og i mål, og etter hvert bøyer ballen i krysset hver gang de har den, bommer vi på gigantsjanser fra fem meter.

LES OGSÅ: Boye Skistad ble feiret

Bernstein-bom

Én av disse enorme mulighetene var det amerikanske Rhett Bernstein som fikk på stillingen 1-2. Stopperen startet sin første kamp i eliteserien, og kunne fort vært mannen som startet en snuoperasjonen.

Slik gikk det ikke - avslutningen gikk rett på LSK-keeper Arnold Origi.

- Plutselig så jeg at jeg hadde ballen i beina. Jeg tenkte at nå må jeg score, men den kom så fort. Jeg prøvde bare å få den i mål. I ettertid ser jeg at jeg burde sett hvor keeperen sto, så jeg kunne skutt forbi ham. Det er kjedelig at jeg bommet der, sier Bernstein etter kampen.

Heller ikke kraftpluggen av en stopper svartmaler etter 1-4. Han synes det var morsomt å endelig få spille en eliteseriekamp fra start, i Morten Sundlis kombinerte skade-/suspensjonsfravær.

- Jeg tar med meg opplevelsen videre. Det er bra at jeg fikk prøve meg, så får både jeg og resten lære av våre feil her i dag.

LES OGSÅ: – MIF har en herlig «go» i laget

Kommentarer til denne saken