Klarte ikke stå i mot presset - tapte på selvmål

Julian Faye Lund, sekunder etter at han forårsaket selvmål.

Julian Faye Lund, sekunder etter at han forårsaket selvmål. Foto:

To mål og to stolpeskudd holdt ikke på bortebane mot Odd. Mjøndalen tapte til slutt 3–2 etter å ha ledet to ganger. Etter kampen var det forspillet til Odds vinnermål som ble den store snakkisen.

DEL

Mjøndalen ledet to ganger på bortebane mot Odd, men de klarte ikke stå imot da det som så ut som et selvmål seks minutter før slutt. avgjorde kampen.

Klareringen fra en presset William Sell, der han fikk en flyvende Torgeir Børven i knehøyde, gikk rett i keeper Julian Faye Lund, og i mål..

- Jeg så det ikke så klart der og da, men i etterkant ser jeg jo at det er et soleklart frispark i forkant av 3-2-målet. Jeg så beina til William i garderoben, og da skjønte jeg hva som hadde skjedd. Han var sår fra knærne og ned, forteller trener Vegard Hansen.

Hjemmeseieren holder Odd på medaljeplass. Og Mjøndalen fortsatt helt sist.

- Det var ekstremt bittert å tape her i kveld. Vi hadde mulighetene, og leverte en bra bortekamp offensivt. Jeg synes vi fortjente bonuspoeng fra denne kampen, sier Hansen.

Mjøndalen forsvarte seg lenge veldig bra, og scoret to ganger på Sondre Rossbach. I tillegg skjøt svenskene Jacob Bergstrøm og Pontus Silfwer begge i stolpene i hver sin ende av kampen.

Kontringene var beholdningen for Mjøndalen, i en kamp Odd i perioder hadde et massivt trykk mot Julian Faye Lund

i Mjøndalen-målet.

Nesten perfekt 1. omgang

Mjøndalen hadde hentet fram kampplanen fra bortekampen mot Bodø/Glimt da det ble 0-0, og forsvarte seg heroisk i en omgang der Odd hadde mest ballkontroll og de kom til mange innlegg. Men Mjøndalen forsvarte seg veldig bra, og denne gangen klarte de å omsette forsvarsspillet til overganger og kontringer. Da var de farlige nesten hver gang, og allerede etter fire minutter var det nær ved å ta ledelsen. Jacob Bergstrøm var først på et innlegg fra Tonny Brochmann, og ballen gikk i stolpen.

MIF-trener Vegard Hansen sa før kampen at de trengte et billig mål eller to, og det fikk han. For etter 24 minutter fikk Mjøndalen all den hjelpen de trengte på nok en kontring der Odd-forsvarerne og keeper Sondre Rossbach klønet det til så mye, at ballen til slutt trillet rolig ut til Brochmann som ikke feilet.

Odd hadde store sjanser både før og etter Mjøndalens ledermål, men forsvarerne både nikket og sparket unna. Halvtimen ut i kampen var Bergstrøm en skostørrelse unna å nå fram på et Christian Gauseth-innlegg. 2–0 hadde nok vært litt i et overkant til da. Nå skal det også nevnes at Joakim Olsen Solbergs flotte skudd ble slått til corner av Rossbach.

Igjen var Mjøndalen svake til å forsvare seg på dødball. For på overtid klarte de ikke stå imot det massive Odd-presset. En noe unødvendig corner ble stusset over alle, og bakerst kom Torgeir Børven. Han lurte William Sell med et smart løp, og nikket inn 1–1.

Gauseth takket for seg

Kaptein Christian Gauseth, som nærmest hadde vært frimerke på Fredrik Oldrup Jensen når Mjøndalen ikke hadde ballen, ble igjen i garderoben etter pause, og Alexander Betten Hansen kom inn fordi trener Hansen ønsket mer løpskraft på midten. Betten Hansen bemannet kantrollen på høyresiden, mens Brochmann tok over jobben til Gauseth i rommet bak spissen Bergstrøm.

Byttet endret ikke noe på kampbildet. Det fortsatt med et massivt Odd-press. Mjøndalen slet med å få tak i ballen, og de gangene de gjorde det, maktet de ikke å holde den mer en noen få trekk i laget.

Det ble det ikke mange målsjansene ut av.

Odd på sin side hadde et skudd i tverrliggeren ved Oldrup Jensen med 25 minutter igjen å spille, mens Bergstrøm utfordret Rossbach med en heading nede i hjørnet. En god avslutning og en god redning på Mjøndalens første målsjanse etter pause.

Tok ledelsen

Den andre kom da Vetle Dragsnes fanget opp en ball etter et Mjøndalen hadde lekt seg oppover sidelinjen på høyresiden. Dragsnes klinket innlegget nede i det lengste hjørnet, og dermed var Mjøndalen i ledelsen igjen.

Den varte ikke lenge, for i et sammenstøt mellom Sondre Solholm Johansen og Torgeir Børven, vurderte dommer Trygve Kjensli det til så alvorlig at han dømte straffespark. Det tok Børven selv, og årets 20 eliteseriemål for ham var i boks.

Børven var også i nærheten da Sell sendte en klarering via Faye Lund og i mål, men det blir nok registrert som selvmål.

Og hjemmeseier på Skagerak Arena.

Fakta

Fotball Eliteserien menn mandag, 27. runde:

Odd – Mjøndalen 3-2 (1-1)

4492 tilskuere.

Mål: 0-1 Tonny Brochmann (24), 1-1 Torgeir Børven (45), 1-2 Vetle Dragsnes (72), 2-2 Børven (78), 3-2 Julian Faye Lund (selvmål 84).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Pontus Silfwer, Mjøndalen.

Lagene: Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud (Joshua Kitolano fra 86.), Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa – Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle (Markus André Kaasa fra 63.) – Tobias Lauritsen (Marius Bustgaard Larsen fra 75.), Torgeir Børven, Elbasan Rashani.

Mjøndalen (4-4-1-1): Julian Faye Lund – William Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Joackim Olsen Solberg (Fredrik Brustad fra 72.), Pontus Silfwer, Stian Aasmundsen, Tonny Brochmann (Olivier Occéan fra 86.) – Christian Gauseth (Alexander Betten Hansen fra 46.) – Jacob Bergström.


Artikkeltags