Lars Mendonca Fuhre er klar for Mjøndalen

STORSTUE: Lars Mendonca Fuhre forlater Tele 2 Arena og 20.000 tilskuere på hver kamp til fordel for Isachsen Stadion og Mjøndalen.

STORSTUE: Lars Mendonca Fuhre forlater Tele 2 Arena og 20.000 tilskuere på hver kamp til fordel for Isachsen Stadion og Mjøndalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hokksund-gutten Lars Mendonca Fuhre melder permanent overgang fra svenske Hammarby til Mjøndalen. 26-åringen skriver under på en kontrakt som strekker seg ut 2017.

DEL

NEDRE EIKER: Kenneth Karlsen ferdigstilte forhandlingene med Hammarby og Mendonca Fuhre etter 1-2-tapet for Ull/Kisa lørdag kveld. Da var alle partene muntlig enige om innholdet i avtalene, som signeres søndag ettermiddag.

- Lars er en spiller som bringer mye energi inn i spillergruppen. Han løper mye, er god med ballen og kan bekle mange posisjoner på banen. Og så er det naturligvis et pluss for oss at han er en lokal gutt, sier Karlsen til Drammens Tidende.

Mendonca Fuhre får for øvrig drakt nummer 23 i MIF.

Egentlig hadde 26-åringen mest lyst til å kjempe om en plass på Hammarby-laget, etter å ha slitt med skader i store deler av 2015. Men i vinter har Mendonca Fuhre bare fått sjansen i én av lagets treningskamper. Samtidig har det kommet nye spillere inn. Etter hvert skjønte Hokksund-gutten at veien til startelleveren var for lang.

- Jeg har følt meg frosset ut lenge nok i Hammarby nå. Det er deilig å komme til Mjøndalen og få følelsen av å bli satset på, sier hovedpersonen selv til Drammens Tidende.

I utgangspunktet hadde eikværingen kontrakt med Hammarby fram til 31. desember 2016.

LES OGSÅ: Fuhre kan bli MIF-spiller

Vil restarte karrieren

Han ser ikke på det som en nedtur å gå fra en klubb i Allsvenskan til norsk 1. divisjon. Da markedet ble sondert for mulige nye arbeidsgivere, var det klubber på nest øverste nivå i både Norge og Sverige som viste interesse. Mjøndalen utkrystalliserte seg tidlig.

For siden overgangen fra Strømsgodset til Nybergsund/Trysil i august 2008 har ikke Mendonca Fuhre spilt fotball i distriktet, annet enn kanskje et par bortekamper i året. Nå gleder han seg til å komme hjem til familie og venner.

- Det blir utrolig kult å kunne spille foran alle jeg kjenner igjen. For meg er dette en mulighet til å restarte karrieren etter en trøblete periode.

Mendonca Fuhre har ikke spilt mange minutter med seniorfotball det siste året. I 2016 har han bare den ene treningskampen for Hammarby. Han innrømmet at han kanskje må ha litt tid på å spille seg i kampform, men det fysiske grunnlaget er godt, påpeker han.

LES OGSÅ: Sætra forlenget med Hammarby

Godt førsteår i Sverige

I Mjøndalen blir det for øvrig et gjensyn med to tidligere lagkamerater for 26-åringen. Kaptein Joackim Olsen Solberg er i likhet med Hokksund-gutten født i 1989. De to spilte sammen i Strømsgodset. Fra Aalesund-tiden kjenner Mendonca Fuhre også Magnus Sylling Olsen.

Mendonca Fuhre er halvbroren til Gent-proff og eks-SIF-spiller Gustav Mendonca Wikheim. 26-åringen startet karrieren i Hokksund, før turen gikk videre til Strømsgodset. Her fikk han fire innhopp for A-laget. I august 2008 dro han som nevnt videre til Nybergsund/Trysil, hvor det ble verdifull erfaring i 1. divisjon.

Aalesund var neste stopp. På tre sesonger (2010–2013) noterte Hokksund-gutten seg for 50 kamper for tangotrøyene. Da hadde han imponert såpass, særlig i 2012, at den svenske storheten Hammarby kom på banen. Mendonca Fuhre gikk gratis til de grønne og hvite fra Stockholm da AaFK-kontrakten utløp.

I sin første sesong i Sverige var midtbanespilleren på banen i samtlige 30 seriekamper. 2015 ble tyngre, med mye skader, og i vinter begynte han å se seg om etter et nytt stoppsted.

Det ble altså Mjøndalen. Og med en kontrakt som strekker seg ut 2017, er det ingen tvil om hva midtbanespilleren drømmer om i 2016.

- Vi går for opprykk. Helt klart!

PS! Med Lars Mendonca Fuhre (fra Hokksund) tilbake i Norge, betyr det at vi «bare» har én lokal Lars igjen i Sverige: Lars Sætra (fra Gulskogen) i Hammarby. Tidligere i år gikk Lars Cramer (fra Åskollen) fra Kalmar til Aalesund. Sisteskansen er ute med skade i armen, og har ikke stått noen av AaFKs første to seriekamper.

LES OGSÅ: Skuffende MIF-tap

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags