Gå til sidens hovedinnhold

Mjøndalen knuste Lyn

Vegard Hansen var godt fornøyd etter å fått trent på det offensive spillet mot Lyn.

Artikkelen er over 6 år gammel

Prøvespiller fra Jamaica scoret to, mens innbytter Sanel Kapidzic ble hattrick-konge.

NEDRE EIKER: Mjøndalen er godt i gang med sin oppkjøring til årets Tippeliga-sesong, og i sin første test spilte bruntrøyene 2-2 mot Odd.

Lørdag formddag ventet 2. divisjonslaget Lyn på Mjøndalen Stadion.

I en kamp hvor nivåforskjellen kom tydelig til syne vant Mjøndalen til slutt hele 7-0.

Bruntrøyene hadde full kontroll hele kampen og holdt et mye høyere tempo enn Lyn gjennom samtlige 90 minutter.

LES OGSÅ: Mjøndalen besto den første testen

Farlige på høyrekanten

Vamouti Diomande startet målshowet etter ni minutter, mens et hattrick av innbytter Sanel Kapidzic i andre omgang sørget for at det ble en klar hjemmeseier i treningskampen.

Spesielt på høyrekanten var Mjøndalen farlige, og flere av målene kom etter kombinasjoner mellom back Kinni Grewal og ving Michael Stilson.

- Det ble 7-0, så da er det mye bra offensivt. Vi hadde vel knapt noen sjanser imot, sier Vegard Hansen til Drammens Tidende etter kampslutt.

- Vi møtte et litt tamt Lyn-lag vi var klart bedre enn, så vi fikk trent godt på det offensive spillet vårt.

LES OGSÅ: Håskjold kan bli for dyr for Mjøndalen 

Jamaicansk spiss imponerte

Hjemmelaget stilte imidlertid med et redusert mannskap da hele elleve spillere var småskadet eller bortreist. Dermed fikk flere prøve- og rekruttspillere prøve seg mot Lyn.

- Vi har kjørt mange økter og masse mengdetrening de første fire ukene, så det er litt slitasje, men det er bra kvalitet og trykk på treninger, så jeg er veldig fornøyd så langt, sier Hansen.

Mest imponerte kanskje den jamaicanske landslagsspilleren Brian Brown (22) som tidligere har spilt for Philadelphia Union i amerikanske MLS.

Spissen scoret to mål, og spesielt hans andre var av den imponerende sorten. Fra skrått hold hamret han ballen i hjørnet på direkten med venstrebeinet.

Brown kommer rett fra prøvespill i Stabæk hvor han ikke fikk kontrakt og fikk plass på lørdagens Mjøndalen-lag etter at agenten hans ringte Hansen fredag kveld.

- Han er en bra spiller og scoret et par mål, men det er altfor tidlig for oss å si om det blir noe av. Han kan være en som blir vurdert sammen med andre spisser, sier Hansen om Brown som også har èn landskamp for Jamaica.

LES OGSÅ: Dette er MIF på kikk etter

Flere prøvespillere i aksjon

I tillegg til Brown spilte Christoffer Skårn (21) fra Lørenskog hele kampen etter å ha vært med rekruttlaget, mens Håkon Wæhler (18) fra Lillehammer fikk et innhopp.

Ellers var dette den andre testen til Fuseini Muhammed. Etter to treningskamper er imidlertid Mjøndalen fortsatt usikre på om de kommer til å gå for ghanseren.

- Jeg hadde håpet han skulle dominere litt mer offensivt. Han er en solid spiller som er litt annerledes enn de andre vi har, men han har ikke spilt siden september, så vi må ta det med i betraktningen, sier Hansen.

Kommentarer til denne saken