Norge søker om G19-EM i 2022: Kampene skal spilles i Mjøndalen

HÅPEFULL: Kenneth Karlsen krysser fingrene for at Norge blir tildelt G19-EM i 2022.

HÅPEFULL: Kenneth Karlsen krysser fingrene for at Norge blir tildelt G19-EM i 2022. Foto:

Av

Dersom EM i 2022 legges til Norge, så skal en rekke kamper spilles på Consto Arena.

DEL

MJØNDALEN: – Vi har fått en forespørsel fra Norges Fotballforbund som ønsker å være arrangør for G19-VM i 2022. Nye Drammen kommune har takket ja til å være én av de fire arrangørstedene, forteller sportssjef i MIF Kenneth Karlsen.

Dersom Norge får tildelt mesterskapet, blir det første gang siden 2002 at et G19-EM går av stabelen her til lands. Det vil primært være 2003-årgangen som vil representere hjemmenasjonen. I tillegg til Mjøndalen, er det Oslo, Hønefoss og Jessheim som blir de andre potensielle arenaene.

– Vi gleder oss og håper at Norge får mesterskapet. Det er en fantastisk turnering å være arrangør for. Vi har jo arrangert en del landskamper før, som forbundet har vært fornøyd med, så jeg tror det er derfor vi er valgt ut denne gangen også, sier Karlsen.

Stadion i Mjøndalen er for tiden under ombygging, men kommer til å stå ferdig til det eventuelle mesterskapet. Sportssjefen tror dette kan være en annen grunn til tildelingen.

– Vi har en stadion som er tilpasset sånne type mesterskap, da den ikke er for stor. Det kan fort bli fullt her under et sånt arrangement og det vil oppleves som veldig god stemning. På arenaer som Ullevaal for eksempel så kan det bli litt for mye plass, sier Karlsen.

Hvilken nasjon som får tildelt mesterskapet avgjøres i slutten av september.

Artikkeltags