Occean kampens gigant da Mjøndalen sikret direkte opprykk

ELITESERIEN 2019. MIF-spilerne jubler etter at opprykket til eliteserien er en realitet.

ELITESERIEN 2019. MIF-spilerne jubler etter at opprykket til eliteserien er en realitet. Foto:

Oliver Occean var kampens gigant da Mjøndalen sikret direkte opprykk til eliteserien. Ikke bare scoret Occean målene da MIF slo Florø 2–0, men han var en like viktig forsvarsspiller på alle dødballene til Florø.

DEL

Ti minutter på tre søndag ettermiddag var Mjøndalen tilbake i eliteserien. Florø var slått 2–0 på bortebane, og bengallysene ble tent i MIF-seksjonen på Florø stadion.

Oliver Occean ble den store helten. Ikke bare scoret han de to målene som sendte Mjøndalen opp i eliteserien, men han gjorde en kjempejobb foran eget mål med å vinne det som var av hodedueller, og var kampens gigant. Et tosifret antall baller klarerte han da Florø fikk lov til å eie den andre omgangen på Florø stadion.

Viking vant hjeme over Kongsvinger, mens Aalesund vant borte over Strømmen. Dermed ble tabelltoppen som den var før den siste serierunden.

- Nå er det Strømsgodset, Vålerenga og Rosenborg på Isachsen igjen. Men først skal vi feire, og det har vi fortjent, sa trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampslutt.

Han innrømmet at det hadde vært 93 jævlige minutter på Florø stadion, men var imponert over hvordan spillerne hadde reist seg etter smellen de fikk mot Viking for en uke siden.

- Vi har ikke verdens beste fotballspillere, men de står sammen, og vi kommer langt med samhold og kameratskap, mente Hansen.

Han var klar på at det fort kunne blitt annerledes.

- Vi var litt shaky i starten, og var heldig, og et Florø-mål kunne gitt kaos på slutten. Men sånn gikk det ikke, og nå skal det bare feires, sa Hansen.

MÅLTYV.  Oliver Occean var først på rett sted etter et innlegg og ordnet 1-0. Deretter løp han fra alle og rundet keeperen og ordnet 2-0 da Mjøndalen sikret opprykk til eliteserien.

MÅLTYV. Oliver Occean var først på rett sted etter et innlegg og ordnet 1-0. Deretter løp han fra alle og rundet keeperen og ordnet 2-0 da Mjøndalen sikret opprykk til eliteserien. Foto:

Tok en halvtime

Mjøndalen brukte en halvtime på å feste et grep om kampen i Florø. Men da de først hadde det, kom sjansene på rekke og rad. Først og fremst var det fra Mjøndalens høyreside som lå bak det som skjedde offensivt. William Sælid Sell kom seg rundt på kanten etter 32 minutter, og innlegget bredsidet Oliver Occean i mål.

Akkurat da sto det 1–1 mellom Viking og Kongsvinger i Stavanger og 0–0 mellom Strømmen og Aalesund på Strømmen stadion, og MIF var på tabelltoppen.

Sju minutter senere var det Tonny Brockmann som så at Florø-forsvaret sto høyt, og Oliver Occean var tålmodig, og ventet til Brockmann hadde slått pasningen inn bak forsvarerne. Florø-keeper Fij forsøkte å rette opp forsvarernes feil, men ble rundet av Occean midt på egen banehalvdel, og Occean kunne nærmest spasere inn 2–0.

Da lagene gikk til pause i Florø, var det fortsatt uavgjort i de to andre kampene, og Mjøndalen var tilbake i eliteserien igjen.

Forsvarte seg

Etter pause ble kampbildet slik det har vært i flere av Mjøndalens siste kamper. De lot motstanderen ta initiativet, de blir liggende lavt og forsvarte eget mål. Om Oliver Occean hadde vært viktig på motstanderens banehalvdel før pause, var han i perioder like viktig som forsvarer på alle Florøs dødballer. Han ruvet høyest i alle hodedueller, og nikket ballen unna farlig område.

George Bokwe, som skapte Florøs største målsjanse da han forsøkte å drible seg ut av en situasjon tidlig i første omgang, viste hvilken skuddredder han er da han var høyt oppe i den venstrevinkelen og slo en ball til corner.

Da stadionuret tippet en times spill i Florø kom meldingen om at Aalesund hadde tatt ledelsen på Strømmen stadion med sin islandske toppscorer. Da var det plutselig AaFK som var på direkte opprykk sammen med Mjøndalen, på bedre målforskjell enn Viking. Der fikk AaFK være til Vikings Tommy Høiland scoret på pasning fra Johnny Furdal med drøye ti minutter igjen å spille. Opprykket var i boks en gang for alle da Zymer Bytyqi satt inn 3-1-målet fem minutter før slutt.

For Ylldren Ibrahimaj må det har vært en spesiell dag. Han spilte i Mjøndalen halve sesongen, før han ble solgt til Viking. Det betyr opprykk med to lag på samme dagen, det.

Aalesund i kvalifisering

Da det hele var over på alle tre banene, var Viking og Mjøndalen nye eliteserielag neste sesong, mens Viking med seieren også var seriemester i 1. divisjon 2018. Alle de tre topplagene vant, men det blir Aalesund, som ledet 1. divisjon fra den 4. til den 24. serierunden, som må ut i kvalifisering mot Nest-Sotra.

Den andre kvalifiseringskampen spilles mellom Sogndal og Ull/Kisa.

De kampene spilles 25. november.

Notodden sikret ny 1. divisjonskontrakt etter en scoring av Erlend Hustad etter 52. minutter. Åsane må ut i kvalifisering mot KFUM-Oslo, kvalifisieringsvinner i 2. divisjon lørdag med 4-1 sammenlagt over Fredrikstad.Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags