Occean senket gamleklubben

SCORET: Olivier Occean var tilbake etter skade, og kvitterte md å score mot gamle lagkamerater i Odd.

SCORET: Olivier Occean var tilbake etter skade, og kvitterte md å score mot gamle lagkamerater i Odd. Foto:

Olivier Occéan ble trampeklappet av banen etter et praktmål mot gamleklubben Odd søndag. MIF vant 2–0 og sikret seg sin første seier i Eliteserien på ni serierunder.

DEL

NEDRE EIKER: Et kvarter før full tid ble Olivier Occéan tatt av banen, og kraftspissen fikk trampeklapp da han gikk ut. Noen minutter tidligere ga 37-åringen Mjøndalen 1–0 på et klokkerent treff etter en presis corner fra Joackim Olsen Solberg.

Tonny Brochmann Christiansen gjorde kvelden komplett med å sette en straffe i krysset etter 83 minutter. Innbytter William Sell skaffet Mjøndalen straffen da han ble tatt på vei igjennom.

Dermed tok bruntrøyene sin første seier siden de slo Stabæk i den 6. serierunden.

MIF-børsen: Slik presterte vinnerlaget 

– Kjempedeilig med seier

– Det var veldig deilig med en seier, det er lenge siden sist. Men vi har vært solide og ikke tapt på lenge. Vi har sluttet å slippe inn så mye mål så det er kjempefremgang. Når vi holder nullen så er det alltid muligheter til å vinne, og det viser vi i dag. Vi er effektive, sier MIF-trener Vegard Hansen etter seieren.

Vegard Hansen gleder seg over seieren, og tror det skal være mulig å overleve i Eliteserien til høsten.

– Nå har vi 16 poeng, men det blir en kamp om å overleve til høsten. Vi har et håp om å kare oss til en plass rundt ti. Totalt sett er vårsesongen OK. Det er jevnt mellom lagene, og vi har klart oss godt og ikke blitt utspilt av noen. Nå inn mot ferien er det deilig med en seier, fastslår MIF-treneren.

For første gang siden 9. august 1992 (27 år siden) så vant MIF en eliteseriekamp med mer enn ett mål søndag.

– Knekt en kode

Mjøndalen har tettet igjen forsvaret, og slapp kun inn tre mål på de fire siste kampene før møte med topplaget Odd hjemme på Consto Arena.

– Vi har knekt en kode, og lagt oss lavere i banen. Det blir litt kjedeligere fotball, men det er mer moro å slippe inn færre mål. Vi var ikke så flinke til å stå høyt i de ti første matchene, sa midtstopper Sondre Solholm Johansen til Eurosport rett før kampstart.

Occean tilbake

Olivier Occéan hadde ikke spilt siden han måtte gå av banen i cupkampen mot Grorud for tre uker siden. 37-åringen har slitt med en skade, men var tilbake mot gamleklubben.

– Det kribler i beina på han, fortalte MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport før kampstart.

Nesten for Occean

Odd fikk en kjempesjanse innledningsvis. Espen Ruud slo et frispark som landet på hodet til Fredrik Semb Berge, og han headet i stanga og ut fra åtte-ni meter. Der var Mjøndalen og keeper Julian Faye Lund heldige!

Olivier Occéan viste seg fram etter snaut ti minutter. Først fikk han headet over etter et langt innkast fra Fredrik Brustad, før han minuttet senere skjøt hardt mot høyre hjørne uten at det ble mål.

Midtveis i omgangen brøt Tonny Brochmann Christiansen, og fant Fredrik Brustad ute på siden, men skuddet endte utenfor.

Savnet vendinger

Sekunder før pause fant Joackim Olsen Solberg Olivier Occean foran mål med sin venstrefot, og kraftspissen var centimeter fra å få en tå på ballen tre-fire meter fra mål. MIFs kanskje største sjanse i 1. omgang.

– Det hadde vært moro å få noen vendinger for det er ofte god plass på den andre siden, sa Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

Traff klokkerent

Tonny Brochmann kom til en stor sjanse etter 52 minutter. Dansken fikk skutt fra skrått hold, men Sondre Løvseth Rossbach klarte å redde skuddet fra snaut ti meter.

Så klinket Olivier Occéan til. Spissen traff klokkerent på en presis corner fra Joackim Olsen Solberg, og ga bruntrøyene ledelsen 1–0 etter 57 minutter. 

Tonny Brochmann Christiansen satte en straffe lekkert i krysset etter 83 minutter, og MIF vant kampen 2–0.

Sondre Liseth spilte mot Brann sist, men spissen var ikke med mot Odd søndag.

NB! MIF tar nå sommerferie sammen med resten av eliteserielagene. I den 16.-runden spiller MIF borte mot Tromsø søndag 4. august.

Kampfakta

Eliteserien i fotball, herrer:

Mjøndalen - Odd 2-0 (0-0)

1-0: Olivier Occean 57.min

2-0: Tonny Brochmann 83.min

Tilskuere: 2358

Dommer: Trond Ivar Døvle

Målsjanser: Odd 2 , Mjøndalen 4.

Gule kort: Espen Ruud og Sondre Rossbach (Odd). Julian Faye Lund (MIF).

Lagene:

Mjøndalen (4-5-1): Julian Faye Lund, Quint Jansen, Joackim Olsen Solberg, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes, Tonny Brochmann Christiansen, Christian Gauseth, Akeem Latifu, Stian Semb Aasmundsen, Fredrik Brustad, Olivier Occean, William Sell (72.min), Alfred Scriven (74.min), Dagur Dan Thorhallsson (91.min).

Odd (4-3-3): Sondre Løvseth Rossbach, Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Birk Risa, Steffen Hagen, Vebjørn Alvestad Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen, Sander Svendsen, Elbasan Rashani, Torgeir Børven, Fredrik Nordkvelle (56.min), Tobias Lauritsen (68.min), Markus Andre Kaasa (78.min).

Artikkeltags