Slik valgte Mjøndalen årets kaptein

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Spillerne fikk velge selv.

DEL

NEDRE EIKER: – Vi syntes det var greit å gjøre det på denne måten nå, at spillerne fikk velge sitt kapteinsteam selv. Klubben stiller seg bak det valget spillerne har tatt, sier sportssjef i MIF Kenneth Karlsen.

Da stemmene var talt opp, var det Christian Gauseth (33) som hadde fått flest stemmer. Han har ikke vært kaptein i MIF tidligere. Visekaptein blir Quint Jansen (27).

– Det er flere kapteinstyper i Mjøndalen, og disse to er blant de eldre og mer erfarne spillerne, som vil håndtere dette bra, sier Karlsen.

Han karakteriserer Gauseth som er av de mest seriøse fotballspillerne han har vært borti.

Gauseth er synlig utad, men Kenneth Karlsen at han også gjør en veldig skikkelig jobb innad i klubben.

– Han er veldig flink til å jobbe med seg selv, og han er opptatt av å gjøre ting ordentlig og skikkelig. I Mjøndalen har vi en sterk kultur for hvordan man skal oppføre seg. Det er lov å tenke selv, men man må kunne argumentere for sine standpunkter. Og det syns jeg Gauseth kan.
Kenneth Karlsen kan ikke si hvor uvanlig det er å la spillerne velge kaptein selv.

– Det er noen år siden sist det ble gjort på den måten i Mjøndalen, men det har skjedd før. Også i andre klubber, sier han.

Før seriestart i fjor ble Pontus Silfwer valgt til kaptein, før Jonathan Lindseth tok over til høstsesongen. Før det var Joackim Olsen Solberg kaptein i to år.

– Å bli valgt som kaptein for klubben jeg er så glad i er en stor ære og noe jeg gleder meg til å være, sier Christian Gauseth i en kommentar onsdag kveld.

– At spillergruppen selv stemte meg fram gjør meg ydmyk, i den grad jeg er i stand til det. Med en solid leder som Quint med meg i teamet er jeg trygg på at vi skal vise vei - for veien vi skal gå sammen i 2018.

LES OGSÅ:

Artikkeltags