Taper aldri i Bergen

Vegard Hansen har tatt med Mjøndalen til Bergen og omegn ti ganger i serie, cup og kvalifisering de siste ti årene, og har ennå ikke reist fra byen i vest som taper.

DEL

Det er liksom opplest og vedtatt at Mjøndalen aldri taper for Brann, men sannheten er at under trener Vegard Hansens ledelse har Mjøndalen ikke tapt for noe lag fra bergensområdet på bortebane.

På ti forsøk.

Fredag venter Brann i seriekamp på Brann Stadion.

– Det er nok mest tilfeldigheter at det aldri er blitt tap i Bergen, men bank i bordet, sier Hansen

Han ble ansatt som trener i MIF i 2006, og når det gjelder fredagens seriemotstander Brann, så har Hansen ledet laget på Brann Stadion to ganger. I kvalifiseringen til eliteserien i 2014 ble det 1–1 etter et mål av Vamouti Diomande, mens Pål Kirkevold scoret to ganger da MIF vant 2–1 i cupmøtet i 2013.

GOD STATISTIKK: Vegard Hansen har aldri vært med på å tape en kamp i Bergen som MIF-trener.

GOD STATISTIKK: Vegard Hansen har aldri vært med på å tape en kamp i Bergen som MIF-trener. Foto:

Gode minner

– Det er nok de to kampene jeg husker best, og som jeg setter høyest av opplevelsene i Bergen. Spesielt cupkampen i 2013. Da hadde ikke Brann avgitt poeng i serien, og var ubeseiret på stadion over lang tid. Og de tok ledelsen 1-0, erindrer Hansen.

Generelt sett, hjemme og borte, i serie, kvalik og i cup, er Mjøndalen ubeseiret i de fem siste oppgjørene mot Brann.

Kanskje ikke uten grunn at den mest brukte supportersang til Mjøndalen starter slik:

Åååå, nå skal vi Branna slå,
for nå er gutta varme.

For de brune farver de vill,
sette alle krefter til.

Åååå nå skal vi Branna slå,
SKYT! Så det høres som salutter

Våge å spille eget spill

– Nå er det helt andre lag selvfølgelig, og det er første gangen vi møtes på samme nivå. Da vi var oppe i 2015, var det jo vi som sendt dem ned etter kvalifiseringen. Men jeg føler vi er gode nok til å matche alle lagene på dette nivået, mener MIF-treneren.

Han er veldig klar på at Mjøndalen ikke kan tillate seg å gi Brann-spillerne mye boltreplass.

– Fremstår vi uorganiserte, vil vi får problemer. Men vi skal våge å spille vårt spill, og skal vi reise hjem uten tap denne gangen også, må vi skape og omsette sjansene i mål, sier Hansen.

Fra treningene på Consto Arena denne uken meldes det at Christian Gauseth er friskmeldt til kampen, men Sondre Solholm Johansen er tilbake etter å ha sonet for gule kort mot Viking.

Siste:

Slik stiller MIF mot Brann: Julian Faye Lund, Akeem Latifu, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes, Christian Gauseth, Tonny Brochmann, Stian Semb Aasmundsen, Joackim Olsen Solberg, Fredrik Brustad, Sondre Liseth.

Fem seire- tre uavgjorte

Mot andre lag fra Bergen og omegn, ser Hansens merittliste slik ut på bortebane:

Nest-Sotra (fra Øygarden utenfor Bergen) i 1. divisjon:

2014 seier 2–1.

2018 seier 2–1

Åsane i 1. divisjon:

2016 seier 4–1

2017 uavgjort 2–2

2018 seier 2–0

Løv-Ham i 1. divisjon:

2009 uavgjort 0–0

2010 seier 2–0

2011 uavgjort 0–0

– Av alle de bortekampene husker jeg best møtet med Nest-Sotra i opprykkssesongen 2014. Da scoret vi vinnermålet langt på overtid, forteller Hansen.

Gauseth og Solholm Johansen i troppen

I en dramatisk kamp der det mest skjedde i løpet av tolv lange sluttminutter, ga Mads Gundersen Mjøndalen ledelsen etter 83 minutter. To minutter på overtid utlignet hjemmelaget, mens Martin Strange scoret vinnermålet tre minutter senere. Assistert av Christian Gauseth.

Begge innbytter. Strange kom inn i det 68. minutt, mens Gauseth entret banen kvarteret før slutt.

Fra startoppstillingen i den kampen, er det bare Joackim Olsen Solberg og Stian Semb Aasmundsen som er tilbake i MIF, og som vil entre Brann Stadion klokken 19.00 fredag kveld.

Artikkeltags