Vegard Hansen gjør syv endringer etter Sarpsborg-kampen

Mjøndalen møter tredjedivisjonslaget Hønefoss borte i 1. runde i NM onsdag.

DEL

NEDRE EIKER: Mjøndalen gjør syv endringer fra bortekampen mot Sarpsborg 08 lørdag. Oliver Occean, Stian Semb Aasmundsen og Joackim Olsen Solberg er ikke med til Hønefoss i det hele tatt, mens keeper Julian Faye-Lund, kaptein Christian Gauseth, Fredrik Brustad og Sondre Solholm Johansen alle starter på benken.

Det betyr MIF-debut i A-lagssammenhenger for keeper Mathias E. Ranmark og islandske Dagur Dan Thorhallsson.

Hektisk måned

Cupkampen innleder en intens mai måned med eliteseriekamper mot Stabæk 4. mai, Molde 12. mai, Lillestrøm 16. mai, Rosenborg 19. mai og Haugesund 26. mai. Avanserer MIF i cupen, spilles 2. runde onsdag 22. mai.

Bortekampen mot Sarpsborg lørdag sitter nok også litt igjen i beina, for det var mange som løp mye og langt i den kampen.

Derfor er det ikke unaturlig at MIF-trener Vegard Hansen vurderer nøye hvem han sender på banen på AKA Arena onsdag kveld.

Vil hvile noen

– Vi vil hvile noen spillere, men ikke flere enn vi må. Det blir nok noen av dem som er mest sårbare både for slitasje og skader som står over, antydet Hansen tidligere denne uka.

– Tre kamper på en uke  taler jo sitt eget språk. Men vi kommer ikke til å sende noe rekruttlag. Til det er Hønefoss for gode, og vi skal komme med et godt lag, lover han.

Hansen har sett Hønefoss sine tre kamper så langt i 3. divisjon avdeling 6, og slår fast at ringerikingene har samlet et godt lag denne sesongen. Med spillere fra Island, New Zealand, Skottland, England og USA på laget har de to seire med 9–0 i målforskjell etter hjemmemøtene mot Leknes (3–0) og Bodø-Glimt 2  (6-0). Så ble de satt litt på plass da de møtte Tromsøs andrelag borte (4-1).

Toppscorer så langt med tre seriemål er nettopp newzealenderen Monty M. Patterson (22). Han spilte landskamper så sent som i fjor, og står registrert med kamper for Ipswich.

Slo Hønefoss i 2012

Mjøndalen møtte Hønefoss til 3. rundekamp i NM på hjemmebane 20. juni 2012. Da spilte HBK i eliteserien, men det var 1. divisjonslaget MIF som avanserte etter 1–1 i ordinær tid, 2–2 etter ekstraomganger og 3–0 på straffer.

I mål da sto Ivar Andreas Forn.

SISTEMANN.  Joackim Olsen Solberg er den eneste som er igjen fra Mjøndalen-laget som slo ut Hønefoss i NM i 2012, da HBK fortsatt var et eliteserielag. I kveld er han ikke med til Hønefoss.

SISTEMANN. Joackim Olsen Solberg er den eneste som er igjen fra Mjøndalen-laget som slo ut Hønefoss i NM i 2012, da HBK fortsatt var et eliteserielag. I kveld er han ikke med til Hønefoss. Foto:

Fra det laget er det kun Joackim Olsen Solberg som fortsatt spiller i Mjøndalen. Målscorere som Pål Kirkevold og Benjamin Stokke har fortsatt fotballreisen gjennom norsk eliteserie i henholdsvis Sandefjord og Kristiansund, før de havnet i dansk fotball. Kirkevold i Hobro, Stokke i Randers.

MIFs cupeventyr det året stoppet i 4. runde da de tapte 6–1 for Strømsgodset.

Kampen vises direkte på NRK 2 med kampstart 19.35.

Artikkeltags