BÆRUM/NEDRE EIKER: De blå fra midtfylket har nå fem strake kamper uten tap, og må skylde på den dårlige første halvdelen av årets sesong for at de ikke henger med i opprykkskampen. 

Kaptein og målgarantist Tom André Sjølie scoret to før pause, og sørget for at Modum ledet etter halvspilt kamp. I andreomgang slo Thomas Rognes moderklubb sterkt tilbake, og plutselig stod det 2-2. 

- Da vi ledet 2-0 tenkte jeg at «dette tar vi». Men så scorer de et av de sykeste målene jeg har sett. Spissen til Lommedalen fikk ballen på midtstreken, vendte opp med brystkassa og fyrte løs på hel volley. Ballen gikk rett i nettet, sier Modum-trener Benny Olsen til dt.no. 

Innbytter Daniel Hjaltason satte inn 3-2, men igjen svarte bæringene. Dermed endte det 3-3 i Lommedalen. 

- Også da tenkte jeg at vi burde klare å dra i land seieren, men som mot Bærum forrige uke, slipper vi inn en billig scoring mot slutten. Samtidig er 3-3 greit ut fra kampbildet å dømme, sier Olsen. 

- Burde vært et topplag

At Lommedalen tapte poeng er godt nytt for Drammen FK, som nå får mulighet til å skaffe seg en luke i toppen når de møter bunnlaget Lokomotiv Oslo på Marienlyst mandag. 

Trener Olsen sier de ikke tenker på hvem som rykker opp, men at det viktigste for MFK er å vise resten av lagene at de hører hjemme i toppen. Denne sesongen har dårlige forberedelser før kampene mot antatt svakere motstand ødelagt for opprykksmulighetene, mener Modum-treneren. 

- Vi burde vært et topplag, og for tida er det mye bra som blir prestert i laget. Det tar vi med oss videre inn mot neste år. Denne sesongen er på mange måter over for vår del, så vi tenker litt langsiktig i de siste kampene, og ser på utvikling og prestasjoner mer enn bare resultater - i tillegg til at vi selvsagt vil slå alle topplagene. 

LES OGSÅ: IBKs niende hjemmetap

Nytt IBK-tap

Birkebeineren gikk på sitt 13. strake tap lørdag, da Fløy ble for sterke på eikværingenes kunstgress. 

Tidligere Mjøndalen- og Modum-spiller Andreas Kristiansen sendte vertene i ledelsen etter et drøyt kvarter.

Gleden ble ikke langvarig, for Kai Risholt og Mads Bøgild sørget for 1-1 og 1-2 i løpet av noen få minutter etter en drøy halvtimes spill. 

Ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Ola Narnor til 2-2 for IBK, men igjen svarte Risholt for flekkefjordingene. 2-3 kom etter snaut 70 minutter, og denne gangen hadde ikke Birkebeineren noe å slå tilbake med.

LES OGSÅ: Kan rykke ned på mandag

Nedrykket nesten klart

De gule og blå fra Årborgen har lenge vært så godt som klare for nedrykk til tredjedivisjon.

Hadde Pors Grenland slått Arendal i dag, hadde nedrykket vært fullbyrdet, men Arendal ble for sterke for telemarkingene. Neste sjanse for å sette spikeren i IBK-kista er det Strømsgodset 2 som får.

Slår de Notodden søndag, er det 100 prosent sikkert at IBK spiller i tredjedivisjon i 2015. 

- Vi har ikke sett på tabellen siden jeg tok over som hovedtrener, så det er ikke noe vi tenker på. Vi har mistet ni spillere siden i sommer. Vårt fokus nå er bare å utvikle oss og spille jevnt med de andre lagene over oss på tabellen, sier IBK-trener Arne Marcussen til dt.no. 

- Så da er målet å bli et topplag i tredjedivisjon neste år?

- Når det gjelder målsetninger og sånn, kommer det an på veldig mange faktorer fremover, blant annet økonomi og spillermateriale. Men den troppen vi har per dags dato er absolutt et lag som kunne hevdet seg i tredjedivisjon, ja, sier Marcussen.