Gå til sidens hovedinnhold

Sosseh lover å vise seg fram i høst

Artikkelen er over 6 år gammel

Alagie Sosseh hadde to store sjanser til å score mot «gamleklubben», men lagene endte i stedet med å dele poengene.

FREDERIKSTAD: Han var bare i Fredrikstad en måneds tid på denne tiden for om lag ett år siden. Alagie Sosseh (28) måtte returnere til Sverige fordi han ikke var spilleberettiget likevel. På det tidspunktet anså spissen Fredrikstad som en mer spennende klubb enn Mjøndalen – som også var interessert da.

I januar signerte han en toårskontrakt for MIF. Og mandag kveld skulle han gjerne ha skutt bruntrøyene til tre poeng på det som kunne ha blitt hans hjemmekunstgress hvis ting hadde endt litt annerledes.

– Jeg er veldig fornøyd med å være i Mjøndalen. Det er en klubb som vokser og vi kjemper om topplassene, sier Sosseh.

LES OGSÅ: Målløst i Fredrikstad

To gode redninger

Men han er ikke fornøyd med å ha blitt hindret to ganger av en god FFK-keeper, Jon Masalin, i mandagens oppgjør.

– Det er surt. Keeperen gjør to gode redninger, og jeg skulle gjerne scoret, sier Sosseh.

Den første muligheten kom allerede etter to minutter. Den neste etter fem. Da fyrte Sosseh fyrte av et godt skudd fra 16 meter. Masalin var kjapt nede og avverget.

– Vi startet kampen bra og gikk direkte i angrep, sier Sosseh. MIF leverte en solid bortekamp mot et formsterkt Fredrikstad, som har mye å bevise etter en svak vårsesong. FFK har ingen tap på de seks siste kampene. MIF har nå fem strake uten tap.

LES OGSÅ: Tilbake til MIF

Ble pappa igjen

Sosseh, som har erfaring fra den svenske eliteserien, er helt klar på hvor han vil.

– Det hadde vært veldig gøy å spille i Tippeligaen neste år. Målet er helt klart å rykke opp, sier 28-åringen. Den svenske spissen med gambisk bakgrunn er en av spillerne i årets Mjøndalen-tropp som trolig vil holde Tippeliga-nivå dersom opprykket blir et faktum. Men Sosseh er ikke helt fornøyd med egne prestasjoner så langt i år.

– Jeg har mye mer inne, sier han. Han startet sesongen godt, men har nå stoppet opp med tre scoringer i serien.

– Det har vært litt hakkete, mener Sosseh.

Han ble pappa for andre gang i sommer, til nok en liten jente. Da var han hjemme i Stockholm med familien, og mistet tre kamper. Tilbake i Mjøndalen fikk han føling med en strekk i låret, men den er han kvitt nå.

– Nå føler jeg at jeg er på gang igjen, og skal jobbe hardt for å fortsette formkurven, sier han.

LES OGSÅ: Aasmundsen ute i lengre tid

Skader og karantene

MIF-trener Vegard Hansen syns laget leverte en sterk bortekamp, og er ålreit fornøyd med ett poeng.

– Vi er bunnsolide bakover, og slipper ikke Fredrikstad til noen ting, sier han.

Mjøndalen-benken telte 0–4 i målsjanser. Det glitret ikke av spillet på Fredrikstad Stadion, men kampen hadde nerve helt til de siste overtidsminuttene var spilt. Innbytter Erik Midtgardens kanon i det 90. minutt gikk til side for mål. Tidligere hadde Joackim Solberg Olsen smelt ballen i tverrliggeren på et frispark.

– Vi leverer nok ikke maks i det offensive spillet vårt i en tøff bortekamp, men skaper nok sjanser til å kunne vinne, sier Hansen.

Før kampen uttalte MIF-treneren at han ønsket seg minst fem poeng på denne ukens tre kamper. Nå er ett innkassert i Fredrikstad. Torsdag er det hjemmekamp mot Hønefoss og søndag møter MIF Sandefjord borte. I kampen mot Fredrikstad måtte Stian Rasch ut med skade i pausen. Og fire minutter på overtid fikk Martin Strange sitt andre gule kort, og må derfor sone karantene. Fra før er Stian Semb Aasmundsen ute med en strekk under foten.

– Jeg er ikke bekymret, vi skal bruke hele troppen i denne perioden og har gode spillere tilgjengelig, sier Hansen.

LES OGSÅ: Bjarnes fotballiv slutter ikke her

Kommentarer til denne saken