NESODDEN: Kun minutter etter at hans siste kamp i Birkebeineren-trøya var ferdigspilt, skrev Sosseh under for østfoldingene.

Hans korttidsavtale med Birkebeineren gikk ut etter kveldens kamp, og han signerte for laget fra plankebyen rett etter kampen.

– Det blir spennende og morsomt å komme til en klubb som Fredrikstad, sier Sosseh, som forteller at han har likt seg svært godt på Årbogen.

– Det har vært fantastisk, det har vært en morsom periode. Det har vært en kort reise, men kjempemorsom og inspirerende. Jeg vil takke IBK for alt, sier Sosseh.

Alagies personlige betingelser har blitt forhandlet frem av den tidligere FFK-spilleren Raymond Kvisvik. Han har tidligere spilt for nåværende IBK-trener Ørjan Christiansen i Kvik Halden.

LES MER: Debuterte med drømmemål

Signert for resten av sesongen

Sosseh har igjen signert en avtale som gjelder ut 2013-sesongen. 

– Det en veldig kort avtale, men det er veldig bra for alle parter. Det er fint for Alagie å få vist seg fram, og det er fint for klubben det til å bli bedre kjent med ham. Gjør han jobben sin på banen, så kan det bli et langt og fint opphold, sier Kvisvik.
Han er utrolig sterk, flink til å holde på ballen og til å vende bort oppasserne.

Trenger en sånn spillertype

Kvisvik beskriver svensk-gambieren i rosende ordelag.

– Han er utrolig sterk, flink til å holde på ballen og til å vende bort oppasserne. Han kan sikkert bidra med en del ting i forhold til kvalitetene hans, sier Kvisvik, som forteller at Fredrikstad trenger en slik spillertype.

Flere andre klubber var ute etter Sosseh, som rakk å få med seg fem scoringer på seks kamper for blåtrøyene. Mjøndalen og Sandefjord var blant klubbene som var interesserte i å sikre seg spissen.

Markerte seg ikke i avskjeden

I motsetning til i de foregående kampene, klarte ikke Alagie å markere seg i like stor grad som i de foregående kampene. Spissen slet med magesmerter under kampen, og ble byttet ut etter 65 minutter.

Spanjolen Oscar Garcia scoret kampens eneste mål ti minutter før slutt etter en corner fra landsmannen Jorge Pina. Målet kom i Birkebeinerens beste periode i kampen.

I store deler av kampen var IBK svært nære å gå komme under. Kun en enestående Thomas Solvoll i IBK-målet hindret at hjemmelaget tok ledelsen.

– I dag er det Solvoll som står en en kjempekamp. Han holder Tippeliga-nivå, sier IBK-trener Ørjan Christiansen.

Les mer om Thomas Solsvolls superkamp i mandagens papiravis.

LES FLERE SPORTSNYHETER PÅ DT.NO