Presenteres for Real Sociedad-supportene i dag: – Ikke bare å spasere inn på laget

Martin Ødegaard (t.v.) sammen med Mats Møller Dæhli da de reiste fra Oslo til Færøyene for å spille EM-kvalifisering.

Martin Ødegaard (t.v.) sammen med Mats Møller Dæhli da de reiste fra Oslo til Færøyene for å spille EM-kvalifisering. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaard blir i dag presentert for supporterne i San Sebastian. La Liga-ekspert mener at drammenseren ikke bare kan forvente å spasere rett inn på laget.

DEL

Etter to og en halv sesong i den nederlandske æresdivisjonen venter La Liga for drammenseren. Martin Ødegaard (20) lånes ut til Real Sociedad i en ettårig låneavtale.

I løpet av søndagen blir Ødegaard presenter for supporterne i San Sebastian.

VG har intervjuet La Liga-ekspert Petter Veland som ser fallgruver, men likevel tror at 20-åringen vil passe godt inn i sitt nye lag.

– Det er ikke bare å spasere inn på laget til Real Sociedad. De har mange gode offensive spillere, og Ødegaard tar et større steg nå enn han har gjort tidligere. Den største fallgruven er at det er så gode konkurrenter framover i banen at han ikke er garantert spilletid, sier Veland til avisen.

Samtidig påpeker han at drammenserens fotballegenskaper passer inn i den baskiske klubben.

– Han kommer til å passe bra inn, det er en av de klubbene han passer best i ut fra forutsetningene. Det er en klubb som ønsker å spille såkalt «god fotball», den er offensivt innstilt, med mange spillere som har store offensive kvaliteter. I tillegg ønsker de å utvikle unge spillere, sier Veland til VG.

Artikkeltags