EKEBERGSLETTA: Det er nok første gang «Godset fra Drammen» og en håndfull andre Godset-hymner har runget ut over Ekebergsletta.

Torsdag var det tendenser til Strømsgodset-hysteri da spillerne besøkte DnB-standen på Norway Cup.

Midt i sentrum av det hele satt selvsagt Martin Ødegaard (15). Enkelte ønsker fotballyndlingen på A-landslaget, storklubber i hele Europa har navnet hans på blokka.

SE BILDENE FRA AUTOGRAFSKRIVINGEN HER!

Selfier og intervjuer

Og mens de aller fleste 15-åringer drømmer om å spille Norway Cup-finale førstkommende lørdag, forbereder Martin seg til ny tippeligarunde med Strømsgodset, som møter Sogndal på Marienlyst samme dag.

– Jeg kunne vel egentlig spilt Norway Cup med Strømsgodset i år, men det var jo ikke aktuelt, sier Martin.

Han ble også nylig fritatt for landslagsspill for G16 i Nordisk mesterskap, for å være tilgjengelig for eliteseriekamper for Strømsgodset.

På Ekebergsletta ble det i stedet for fotballspill, hundrevis av selfier. Og intervjuer med et fulltallig pressekorps.

– Det er hyggelig å møte supporterne. Vi merker godt at Strømsgodset er blitt en klubb flere og flere setter pris på og følger, sier 15-åringen.

LES OGSÅ: VG: Barcelona skal se Martin

Semifinale

Litt i bakgrunnen sitter Flamur Kastrati. Oslo-gutten har nå mesterligaerfaring med Strømsgodset, men som 15-åring var Norway Cup et skikkelig høydepunkt.

Han spilte for Skeid på den tiden, og de hadde et godt lag.

I semifinalen var det imidlertid slutt på eventyret. Kastrati & Co. ble slått ut av et brasiliansk lag. Da kom tårene.

– Norway Cup betydde mye da. Det er starten på noe, og man får kjenne på hvordan det er å spille sluttspill og viktige kamper, sier Kastrati.

LES OGSÅ: På dette bildet mangler et helt lag

Møtte favorittspilleren

Også Godset som klubb får stadig mer oppmerksomhet.

Det er først i år at laget har vært i posisjon til å være en attraksjon under Norway Cup. Det er heller ikke bare de med postadresse i Drammen eller Buskerud som er fan.

– Jeg heier på Strømsgodset og Molde. Og Follo, da, sier Marcus Beneton Flåm (11) fra Ski. Han har sikret seg en hel haug med Godset-autografer.

– Godset begynner å bli en storklubb. Det er godt å være i en klubb med mye kultur og samhold, sier Kastrati.

Han blir avbrutt av en liten gutt som vil ta bilde med ham. Leonard Fageraas (7) får oppfylt ønsket om å møte favorittspilleren sin.

– Jeg syns han er god. Flink med ball, og til å drible. Og han skyter også ganske bra, forklarer Leonard.

LES OGSÅ: Ny SIF-kontrakt er ikke tema

Oslo-gutter heier på Godset

7-åringen bor på Tåsen i Oslo, men pappa Jon Fageraas, som er vokst opp i Hurum, har sørget for at både Leonard og storesøstrene har sesongkort på Marienlyst.

– Det er kult at Godset har utvidet nedslagsfeltet sitt. På Tåsen skole er det flere av klassekameratene også som heier på Strømsgodset, forteller pappa Jon.

Kastrati er sikker på at utviklingen vil fortsette.

– Vi leverte gode resultater i fjor, og gjør det samme i år. Så lenge det fortsetter øker nok også populariteten til klubben, sier han.

LES OGSÅ: Sønderknust da drømmen brast