Det startet som en fleip i sosiale medier.– Etter Asker-kampen på Årbogen var Asker ute på Twitter. De synes det var hyggelig at jeg var speaker og sammenlignet med Jon Herwig Carlsen, som jo er speaker på Føyka. Da var Holmen raskt på banen og presiserte at de har en enda bedre speaker i Paasche, forteller Stoltenberg.

Noen tastetrykk senere hadde Krokstadelva-mannen utfordret TV 2-kollega Paasche til vaskeekte speakerduell i 2. divisjon, avdeling 1. Duellen går over to kamper. Det betyr at Christian Paasche kommer til Årbogen når det motsatte oppgjøret spilles 11. oktober.

En verbal duell

Vi står på idrettsanlegget til Holmen, et steinkast fra E18. Stoltenberg er iført en blå IBK-drakt i trangeste laget, shorts, strømper og Puma fotballsko. Han leker ikke butikk. Det gjør heller ikke Paasche.

Mens Stoltenberg prater om at Jeremie Bampende vil få tilbake en drakt som ikke er fullt så trang som den han ga fra seg, skifter den velkjente sykkelkommentatoren fra Nesbru til rød Holmen-drakt og sort shorts.

Den verbale duellen er allerede så smått i gang.

Men hva er egentlig en speakerduell?

– Godt spørsmål, svarer Stoltenberg raskt – uten å ha et svar.

– Det vi foreløpig har tenkt er å lese opp lagoppstillingene til hvert vårt lag. Og ta scoringene. Det blir jo mange IBK-scoringer, så da får Paasche heller ta seg av de gule kortene, fortsetter han.

Speakerboksen på Holmenbanen er plassert mellom innbytterbenkene. Der sitter Christian Paasche gjerne lett tilbakelent i en komfortabel stressless.

– Jeg tar med meg en campingstol, jeg. Jeg har en liggende i bilen, sier Stoltenberg.

De to taletrengte kollegene er vant til å bable i vei med stort engasjement. Det finnes visse retningslinjer for hva en speaker kan si og ikke si, men lørdag vil nok duoen tøye den strikken en anelse. Gå utenfor boksen. Bokstavelig talt.

Pauseunderholdning blir det også. Verbal sådan. Utfordringen er at det kun finnes én mikrofon.

– Ole Kristian mener jo at kampen burde TV-overføres, og at vi har kort vei til beslutningstakerne i TV2, sier Paasche.

– Vi satser på returoppgjør på Årbogen i stedet. Da får vi også vist fram Krokstadelva, smeller det fra Stoltenberg.

Glad i Krokstadelva

Ole Kristian Stoltenberg er selvutnevnt Krokstadelva-ambassadør. Det er én av grunnene til at han er en speaker på moderklubbens kamper. Den andre er at han er glad for å hjelpe til. Samme gjelder for Christian Paasche. Han har barn som spiller fotball i Holmen.

– Jeg er stolt av Krokstadelva. Men når jeg skal forklare folk hvor det er må jeg innom Mjøndalen. Alle vet jo hvor det er på grunn av fotballen. Hvis Birkebeineren en dag kan sette Krokstadelva på kartet så slipper jeg hele tiden forklare hvor det der. Men vi har fremdeles en jobb å gjøre.

– Du har hørt han kommentere, eller? Krokstadelva nevnes jo i hver tredje setning. Jeg synes det er fint, jeg, smiler Tour de France-kommentatoren.

Men så var det kampen da. Lørdag klokken 16.00 braker Holmen og Birkebeineren sammen. Det er en kamp for tilværelsen. IBK ligger under streken. Holmen tre poeng over.

– Hva med et tips, gutter?

– 3–2 til de blå, sier Stoltenberg. Paasche parerer raskt.
– 2–0 til Holmen. Er jeg litt stygg nå, eller?

– At dere holder nullen? Nei, det tror ikke på. IBK har et veldig solid angrep. Nullen holder dere ikke, sier Stoltenberg.

Og da var siste ord sagt. I denne omgang.

Andre saker på dt.no:

Savnet jente (19) kom til rette

Fem minutter i himmelen for Martin

Sprayet ned på bybrua