Gå til sidens hovedinnhold

I 100 mot nedrykk

Artikkelen er over 7 år gammel

På tross av at de rundet 100 baklengsmål denne sesongen i 7-2-tapet mot Mjøndalen 2 har ikke Stoppen gitt opp håpet om å beholde plassen i 3.divisjon.

NEDRE EIKER: Med syv baklengsmål mot Mjøndalens reserver på mandag har Stoppen nå sluppet inn 101 mål på 20 seriekamper.

Med seks kamper igjen å spille er laget allikevel bare seks poeng bak Nordre Land, som innehar den siste plassen som gir fornyet kontrakt i divisjonen. 

Har troen

Det gjør at trener Thomas Røed fortsatt er optimist med tanke på å holde seg. 

I de to neste kampene skal Stoppen møte Modum og Ullern, to lag som kjemper i toppen av avdelingen. Etter det skal laget måte reservelagene til Raufoss, Bærum og Asker, før sesongen avsluttes med en hjemmekamp mot Drammen BK, som for øyeblikket har like mange poeng som Stoppen.

- De kampene vi har størst mulighet til å vinne er de fire siste kampene. Der kan det fort bli ni eller tolv poeng. Det er viktig at Nordre Land ikke vinner mer enn én kamp. Vi har motstandere igjen som vi kan slå, og guttene vet at det er muligheter, sier Røed.

LES MER: Hattrick for Kirkevold

Mange forfall

- Vi visste at Mjøndalen kom til å ha ballen mye, men at vi skal slippe inn tre-fire så enkle mål er skuffende. Men det er en vanskelig kamp, vi kan ikke forlange mer enn at guttene jobbet hardt, sier Røed, som måtte komponere både et nytt forsvar og en ny midtbane.

Mot Mjøndalen manglet laget en rekke spillere på grunn av ulike årsaker. Noen sonet karantene på grunn av utvisninger, mens andre var på skoleturer og ferier. Treneren anslo at seks-syv av spillerne som manglet hadde startet kampen.

Fortsatt gøy

Keeper Martin Gundersen hadde mer enn nok å holde fingrene mot MIF2. Det tok et kvarter

- Det er gøy så lenge det holder seg under ti baklengsmål. Det skjer mye, og det blir jo noen redninger også, sier Gundersen, som tror det være gunstig for hans utvikling som keeper at mye av spillet foregår rett foran ham.

- Ja, egentlig. Jeg har sikkert mer å gjøre enn det andre keeperne i den divisjonen her, sier Gundersen. Han tror at Stoppen kommer til å få det tøft, men har ikke gitt opp håpet.

- Vi har jo flere av de dårligste lagene igjen, så vi har troen, sier Gundersen.

LES MER: IBK holdt følge med serielederen

Modum og Drammen FK vant

Modum var også i aksjon på mandag, da de slo Raufoss sitt reservelag 3-2 på Rolighetsmoen.

Raufoss 2 kom med et sterkt lag til Geithus, men to scoringer av spillende trener Benny Olsen og én signert måltyven Tom André Sjølie gjorde at alle poengene forble i Modum, som befinner seg ni poeng bak serieleder Holmen.  

I avdeling 5 møttes Solberg og Drammen FK. Den kampen endte hele 6-1 til DFK, etter at Solberg tok ledelsen i begynnelsen av kampen. Solberg ligger nå ni poeng under streken.

Kommentarer til denne saken