DRAMMEN: 20-åringen sto sin første kamp siden i fjor sommer da han debuterte for Drammen Fotballklubb på Marienlyst lørdag ettermiddag. Da hadde det gått knapt et døgn siden det ble klart at Rhodén går på lån fra Strømsgodset til den hardtsatsende 3. divisjonsklubben.

Hermann Rhodéns største utfordring var å holde seg varm da DFK var totalt overlegne (først og fremst i 2. omgang) og slo 4. divisjonslaget Drammens BK hele 8-0, i det som var 1. kvalikrunde til NM. Selv om 20-åringen kun fikk et par cornere å bryne seg på, var det godt for målvakten å spille en kamp igjen. Fjoråret var et tøft år for den talentfulle keeperen.

Skadeplaget

Rhodén har gått gradene i Strømsgodset og trent med A-laget siden han var 15-16 år. I 2011 spilte han sin foreløpige eneste eliteseriekamp, mot Start etter at førstekeeper Adam Larsen Kwarasey ble utvist tidlig i kampen. I 2012 ble han lånt ut til Vestfossen, før han i fjor var tilbake i SIF.

Og det startet så bra som Godset andrekeeper, men så røk han to og et halvt leddbånd i ankelen. Da han på sommeren endelig var tilbake, skulle han spille seg i form i Stoppen, men det ble kun en kamp for Lier-laget etter at 20-åringen skadet armen på Godset-trening. Først i februar i år begynte han å trene for fullt med armen.

- Jeg satser som bare det. Jeg håper på en positiv sesong nå, sier Rhodén til Drammens Tidende.

Vil på landslaget

Han har på ingen måte gitt opp sitt store mål om å en dag bli norsk A-landslagskeeper. Hermann føler det er helt perfekt at han skal spille 3. divisjon og forhåpentligvis får mange kamper for et spennende Drammen FK. Neste år håper han å ta steget opp minst `en divisjon.

- Jeg er 20 år, og som keeper er det relativt ungt. Jeg håper på et bra år nå, og så ta stegene sakte, men sikkert, så lever i hvert gall jeg i troa, sier Rhodén om en dag å bli landslagskeeper.

Nøkkelen til suksess

Mulig det er litt rart å skrive om keeperen etter at laget vant 8-0-, men det er ikke tvil om at forsvarsspillet blir veldig viktig for drammenserne denne sesongen. Flere av spillerne legger ikke skjul på at de ønsker å rykke opp til 2. divisjon, men da må laget i hvert fall slippe inn færre enn fjorårets 66 baklengsmål. 

DFK har fått inn åtte-ti nye spillere, og relasjoner og samspill må på plass - også i den bakre fireren. Trener Stian Ramsfjell er tydelig på at det defensive blir nøkkelen til suksess i år. Framover på banen har laget mange interessante offensive typer.

Målfest på Marienlyst

Det var de rundt 80 tilskuerne vitne til på Marienlyst lørdag. Benjamin Krantz sto for en fin vending og scoring seks minutter før pause, i en omgang som ellers var kjedelig og preget av dårlig tempo.

Men i pausen tok blåtrøyene seg voldsomt sammen, og skrudde opp tempo og pasningsspill flere hakk de siste 45 minuttene.

- Gjaldt å holde fokus

Innbytter Behajdin Celina var meget god og scorte to mål. DFK fortsatte å male på etter Celinas scoring etter 53 minutter og ga seg ikke før det sto 8-0. Drammens BK falt helt sammen etter 70 minutter.

Truls Garmo Johansen rundet av med en perle fra 25-30 meter to minutter før slutt.

- Det gjaldt å holde fokus i samtlige 90 minutter, så visste vi at de sannsynligvis ville sprekke opp, sier trener Stian Ramsfjell.