NEDRE EIKER: Det hadde gått nesten to måneder siden Birkebeineren sist tapte, men mot Østfold-laget fremstod blåtrøyene langt svakere enn hva de har gjort i de foregående kampene.

Spanjol avgjorde

Jorge Rodriguez Aguado sin scoring etter en halvtime ble kampens eneste. Birkebeineren tapte tre dueller på rad i egen sekstenmeter, og Aguado kunne dytte ballen i mål fra kloss hold.

Birkebeineren ble kjempet fullstendig ut av stilen før pause, og produserte ikke en eneste målsjanse.

- Det var en forferdelig svak førsteomgang der vi får lite til å stemme. Jeg synes kampen under ett var preget av at vi ikke klarte å være oss selv, sier Christiansen.

Utlignet nesten

Heller ikke etter pause klarte Birkebeineren å true gjestene i stor grad. Nærmest kom Baboucarr Sarr, som fikk en god mulighet like før ordinær spilletid var over.

Dessverre for midtbanespilleren, som fylte 30 år på fredag, gikk headingen i nettveggen. Dermed tapte IBK, fullt fortjent, for første gang siden bortekampen mot Drøbak-Frogn tidlig i juli.

LES MER: Seks på rad for IBK

Australier debuterte fra start

Sam Gallagher startet sin første kamp for IBK, men heller ikke han klarte å sette sitt preg på kampen. Etter å ha spilt for tre proffklubber i Australia, søker han fotballykken i Norge og Europa.

- Det var en tøff kamp, det spilles på en annen måte her enn jeg er vant med. Jeg har heller ikke spilt mye på kunstgress tidligere, sier Gallagher.

Trener Christiansen har god tro på 22-åringen, som også har irsk pass.

- Han er en type som har en robust fysikk, og en veldig god pasningsfot. Han hadde et veldig godt innhopp sentralt på midtbanen mot Østsiden

Solvoll suspendert

Thomas Solvoll pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen i sluttminuttene da han tok ballen utenfor sekstenmeteren.

Det betyr at han går glipp av kampen mot topplaget Asker neste lørdag. Også Baboucarr Sarr må stå over den kampen.