FREDRIKSTAD: Oppgjøret i fotballens 2. divisjon avdeling 1 mellom Østsiden og Birkebeineren endte 2-2.
 


IBK har dermed spilt seks kamper på rad uten tap, og ligger på 8. plass med 24 poeng - har god margin ned til nedrykk (12. plass).

- Isolert sett er ett poeng borte mot Østsiden et sterkt resultat, og siden lagene hadde én omgang hver var det greit med uavgjort, sier IBK-trener Ørjan Christiansen.

Svarte kjapt to ganger

Østsiden tok ledelsen både 1-0 og 2-1, men IBK svarte kjapt ved begge anledninger og utlignet innen fem minutter. Først ved Behajdin Celina etter 18 minutter, og deretter sørget innbytter Benjamin Krantz for 2-2 i det 62. minutt

Christiansen melder om at eikværingene spilte på seg for mange brudd før pause, og hadde lite rytme i spillet. Alt bedret seg i andre omgang.

- Spesielt strukturen defensivt og ballbehandlingen, kommenterer IBK-treneren.

- Best etter sidebytte

Selv om Christiansen var fornøyd med ett poeng, så legger han ikke skjul på at det var litt surt at det ikke til slutt ble seier.

- Som sagt var vi best etter sidebytte, og den siste halvtimen misbrukte vi fire hundreprosentsjanser, forteller Christiansen.

Sjanse på overtid

På overtid driblet Reis Avdimetaj seg igjennom, men skuddet gikk over mål.

IBK-angriperen Oscar Garcia pådro seg en strekk på baksiden av låret, og ble erstattet av Benjamin Krantz etter 26 minutter. Sistnevnte leverte etter rapportene en kjempekamp.

PS! Australieren Sam Gallagher debuterte for IBK. 22-åringen kom inn som innbytter og spilte hele andre omgang på midtbanen.