LYNGDAL/OSLO/SKEDSMO: Flere lokale fotballag var i aksjon både på herresiden og damesiden lørdag. Konneruds damelag i 2. divisjon hadde tatt turen til Sørlandet for å møte Lyngdal.

Det endte med brakseier 6-1 til damene fra Drammen.

– Vi hadde ett stort mål før denne kampen, og det var å trene på å drepe kamper. Siden vi leder 4-0 etter 25 minutter kan man jo si vi klarte det, sier trener Harald Ramsfjell.

Konnerud fortsatte og dominere, men treneren var ikke helt fornøyd med hvordan laget framsto resten av kampen.

- «Slow starters»

– Vi er kanskje kravstore, men etter hvert slapp vi oss ned. Vi er litt «slow starters» på disse turene våre til Sørlandet, men i morgen skal det være mer på plass. Det handler om å løpe mer i forsvar, fortsetter Ramsfjell.

Konneruds scoringer ble satt inn av Rikke Flåten (3), Ida Ramsfjell, Hanne Eggereide og Kjersti Thun.

Søndag var det Donn som var motstander. Den kampen vant Konnerud 1–0 etter scoring av Ida Ramsfjell.

– Det var ran. Etter 15 minutter flyttet Donn spillet sitt høyere og de første 20 av andreomgang var vår verste periode. Da kjører de over oss. Da flytter vi Kjersti Thun ned som defensiv midtbane, og da fungerer ting bedre. Etter 83 minutter blir Ida spilt igjennom og scorer. Jeg er stolt over at vi klarte å holde nullen og stolt over at vi klarte å vinne en sånn kamp, sier treneren.

Borteseier

Drammen FKs herrelag i 3. divisjon avdeling 3 fikk også med seg en seier. Den ble til slutt av det komfortable laget med 4-1-seier borte mot Vestli, selv om det var hjemmelaget som tok ledelsen.

– Vi er nesten bedre borte enn hjemme. Dette blir en krigerkamp og vi slår mye langt. Vi sliter litt i 1. omgang, men i 2. omgang er vi klart best, sier spillende trener Thomas Backe.

– Hadde vi tapt i dag måtte vi tenkt på nedrykk

Han sto selv for to mål og en målgivende pasning. Niklas Knutsen og Didrik Storskogen scorte Drammens andre og fjerde scoring.

– Hadde vi tapt i dag måtte vi tenkt på nedrykk. Vi få ta med oss at vi kriger inn en seier, og får senket skuldrene litt, forklarer Backe.

Drammen FK ligger i skrivende stund på en femteplass på tabellen, men flere lag har spilt færre kamper enn dem.

Spa/Bra gikk på et sviende 0-7-nederlag for serieleder Skedsmo i herrenes 3. divisjon avdeling 2.

– Vi starter greit og spiller bra det første kvarteret, men i dag er det mange som har en dårlig dag. Det ble en kollektiv svikt, sier trener Marcus Walfridson.