DRAMMEN: – Helt fantastisk, sa Drammen-trener Stian Ramsfjell om den unge debutanten.

Zia spilte også med bandasjert arm, etter at han falt på armen og sannsynligvis pådro seg en forstuing i en juniorkamp for Drammen FK dagen før. Da ble det to scoringer i 9-0-seieren over Glassverket. I går ble det altså to nye for A-laget i 3. divisjon.

– Det går mye fortere her. Og motspillerne er en del større, smilte Zia.

Ikke så stor av vekst, men likevel så god at Ramsfjell tror han kan bli en profil for DFK på sikt. Gutten, som kom til Norge fra Syria som femåring, er en hardtarbeidende spiss med gode ferdigheter.

Det viste han da han satte inn 3-2-målet. Han vant ballen på midten, spilte bakover, og løp fremover. Få sekunder senere hadde Awat kommet seg til linjen, slått ballen 45 grader ut i feltet, der Zia plasserte den i mål.

– Jeg hadde ikke forventet en slik debut, sa tenåringen mens han ble gratulert av både lagkamerater og tilskuere.

LES OGSÅ: Tre borteskritt tilbake for Godset

– Klasseforskjell

På en kveld da Drammen manglet fem av sine faste og mest markante spillere, fikk andre sjansen. Som Zia. Og det var mer enn godt nok til å slå Vestfossen.

– Jeg synes aldri det er bra at en så god spiller som Benjamin Krantz ikke er med, selv om jeg fikk sjansen, sa Zia.

Og viste at laget er viktigst.

– Vi spilte ingen god kamp, men det var sikkert underholdende for publikum. Alle lag ville nok merket om de hadde manglet så mange som har spilt mye ute, sa Ramsfjell.

Kollega Frode Johannessen i Vestfossen mente det var klasseforskjell på lagene i perioder.

– Når de får trille ball, henger vi ikke med. De har spillere med høyere ferdigheter enn våre. I tillegg gjorde vi personlige feil ved fire-fem av målene deres, sa Johannessen.

Og mener Drammen er avdelingens beste lag, kun Jevnaker, som har tapt mange poeng i innledningen, mener Johannessen er kapable til å være på samme nivå. For VIF er målet å holde plassen i 3. divisjon. Treneren er fornøyd med at elevene ikke har vært i nærheten av å bli utspilt tidligere i år, ikke før i perioder i går. Men de kom tilbake både på 0–2 og 2-4, og viste styrke der.

LES OGSÅ: V-cupseieren glapp