TYSKLAND: Dermed ble han slått av den franske verdenscuplederen Martin Fourcade med 4,4 sekunder. Begge hadde ett bomskudd, Fourcade på liggende og Bjørndalen på stående skyting.

Bjørndalen samlet to gullmedaljer i Sotsji-OL sist vinter, men i verdenscupen er det lenge siden forrige seier. Den kom i finske Kontiolahti i februar 2012, altså for nesten tre år siden.

Lørdag var han nær og hadde beste tid ut fra annen skyting, men den norske 40-åringen tapte stadig sekunder til Fourcade på den siste runden.

– Jeg skulle gjerne gjort det oppløpet på nytt i bedre værforhold. Jeg har aldri padlet på flaten før. Det gikk ikke veldig fort, sa Bjørndalen til NRK.

Løpet ble utsatt i over to timer på grunn av de vanskelige forholdene i vindfulle Oberhof. Dermed ble det tøft for flere av løperne.

LES OGSÅ: Finaleplass for Fossli og Bakken

God form

Bjørndalen var ikke blant dem som ble felt av forholdene på standplass. Og selv om seieren glapp, var han fornøyd med å havne på seierspallen.

– Det var et kanonløp, så det var gøy. Jeg prøvde å gå jevnt og bra på ski. Jeg hadde veldig gode ski, og på skytingen var jeg litt mer offensiv enn jeg har vært i det siste, sa skiskytterveteranen.

Han mente ikke at han gikk på noen sprekk som nektet ham verdenscupseier nummer 94 i skiskyting og den 95. totalt (1 i langrenn).

– Jeg føler meg i form. Men det er klart det blir tungt på slutten. Jeg er sprek, men helt rått var det ikke, sa Bjørndalen.

LES OGSÅ: «Dere er gode, men vi er rimelig sikre på at vi er bedre»

Nesten for Bø

Johannes Thingnes Bø ledet lenge sprinten, men to bom på stående skyting nektet ham en tur opp på pallen. Stryningen var 18,2 sekunder bak Fourcade og ble nummer fire. Kun sju tidels sekund skilte til 3.-plasserte Timofej Lapsjin fra Russland.

Erlend Bjøntegaard gikk brukbart i sporet, men ble nummer 22 etter tre bomskudd på standplass. Han var 1.09,4 bak Fourcade.

Alexander Os og Vetle Sjåstad Christiansen bommet også tre ganger. Os ble nummer 27, mens Christiansen endte helt nede på 67.-plass.

Både Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen måtte stå over lørdagens løp på grunn av sykdom.

LES OGSÅ: Bersant Celina (18) sendte City til topps