Frida vil sveve langt

HIGH FIVE: Her viser en tydelig fornøyd rennleder, Alfred Strøm fra Røykenhopp at Frida Berger har gjort en utmerket innsats i bakken. FOTO. GEIR JOHANNESSEN

HIGH FIVE: Her viser en tydelig fornøyd rennleder, Alfred Strøm fra Røykenhopp at Frida Berger har gjort en utmerket innsats i bakken. FOTO. GEIR JOHANNESSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hun liker utfordringer og er ikke redd for å fly langt. Frida Berger fra Slemmestad ser alltid etter det røde K-punktet (26 meter) når hun er i svevet i Høvikbakken.

DEL

– Det er gøy å hoppe langt på ski, forteller den svært blide hopperen som var eneste jente i 11-årsklassen.

Frida Berger (10) hadde et mål for øye da hun sto på toppen av bakken og skuet nedover overrennet.

– Jeg vil aller helst hoppe over 25 meter i et renn og ser alltid etter den røde K-streken i bakken, fortsetter den unge hopperen som har landet på 23,5 meter under trening.
På søndag hoppet hun 21 meter i 1. omgang, mens det ble 21,5 meter i den siste omgangen. Det var hun ikke helt fornøyd med.

– Det ble litt stressende for meg da jeg nesten ikke fikk pause mellom omgangene. Det var litt for få med i K-26 bakken og da måtte jeg bare skynde meg oppover igjen.

Frida Berger fikk mange gode råd enten fra pappa Fredrik (Berger) som er trener, eller Alfred Strøm, rennlederen.

Hun stilte også opp på startstreken i kombinert.

– Frida er ei lita jente med store ambisjoner. Hun har en flott innstilling og er en uredd hopper, mener Strøm som fulgte svevene i Høvikbakken (Røyken kommune) med argusøyne.

– Hoppsporten «lever» det er det ingen tvil om. Vi er veldig fornøyd med at 60 deltakere er med her. 40 av disse stiller også opp i kombinert noe vi er meget tilfreds med.

Alfred Strøm strålte om kapp med sola, og han mener med hele sitt hjerte at det er viktig med allsidighet i ung alder.

– Ja, det er en stor styrke for våre unge utøver at de kan bryne seg i skisporet. Kondisjon er også viktig, bedyrer rennlederen og en av mange ildsjeler for hoppsporten i Buskerud.
Alfred Strøm & co. fikk oppleve svært oppløftende innsats av de unge hopperne.

Vikersunds Rolf Harry Weggersen (13) satset hundre prosent ut fra hoppkanten og landet på 22,5 meter i 2. omgang.

Men da han skulle prøve å ta nedslag gikk det galt.

– Jeg slo skistøvlene mot hverandre og plutselig bare falt jeg, utbryter Rolf Harry som oppnådde 21,5 meter i 1. omgang. Det holdt uansett til 1. plass i Røykenhopprennet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken