Hell i uhell for lokalt diskostalent

I RINGEN: Ola Stunes Isene har tilbrakt utallige treningstimer i diskosringen på Marienlyst.

I RINGEN: Ola Stunes Isene har tilbrakt utallige treningstimer i diskosringen på Marienlyst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ola Stunes Isene er klar for EM i Berlin. Drammenseren klarte ikke kravet på øvelsen, men en uheldig konkurrent sørget for at Ola allikevel ble invitert til mesterskapet.

DEL

DRAMMEN: Ola Stunes Isene kaster diskos på friidrettsbanen på Marienlyst. Snart skal de nedslitte fasilitetene byttes ut med Berlins olympiske stadion. Lier-gutten skal representere Norge i EM i friidrett.

Det var imidlertid usikkerhet rundt hvorvidt Isene kom til å være en del av Norges tropp under mesterskapet. Persen han satt tidligere i vår er 29 centimeter bak kravet på øvelsen, men han sikret seg allikevel en invitasjon fra forbundet, som gjør at han får delta.

- 26 utøvere får delta på øvelsen. En konkurrent fra Belgia brakk beinet for en tid tilbake, i tillegg til at det har vært sykdomsfrafall. Dette gjorde at jeg var en av de som fikk invitasjon av forbundet, på tross av at jeg ikke klarte det opprinnelige kravet, forteller 22-åringen.

EM-KLAR: Diskoskaster Ola Stunes Isene.

EM-KLAR: Diskoskaster Ola Stunes Isene. Foto:

LES OGSÅ: Bugge Pettersen til sykehus

Høye ambisjoner

Det faktum at han i utgangspunktet er blant de med svakest pers, har ikke satt noen demper på amibisjonsnivået.

- Jeg har ikke noe press på meg når jeg kommer inn på invitasjon. Dersom jeg kaster opp mot min personlige rekord på 63.30, så kan det holde til en plass i finalen. Vindforhold vil ha stor betydning, forklarer kasttalentet.

- Formen min er stigende, så det blir et spennende mesterskap. Jeg har gjort noen endringer på teknikken min, noe som har gitt resultater. På trening har jeg satt flere perser, forteller 22-åringen, som har kastet diskos i seks år.

LES OGSÅ: I verdenstoppen på rekordtid

SIKTER HØYT: Stunes Isene har store ambisjoner for diskoskarrieren.

SIKTER HØYT: Stunes Isene har store ambisjoner for diskoskarrieren. Foto:

Sponset av mor og far

Stunes Isene er fulltidsutøver i sommersesongen. Ved hjelp av klubbens sponsorer og foreldrene kan han fokusere fullt på idretten han brenner for.

- Hovedsponsoren min er mamma og pappa. I tillegg hjelper klubben meg. Om vinteren jobber jeg på et lager i Sætre, forteller han.

LES OGSÅ: Lier slått ut på straffer

OL 2020

Stortalentet har ventet lenge på å ta steget opp på et høyt seniornivå. Nå som han har kvalifisert seg til et stort internasjonalt mesterskap, er ambisjonene høye for årene som kommer.

- Mitt store mål er OL i 2020. Uttaket til EM har gitt et motivasjonsboost for videre satsing, avslutter Isene.

Artikkeltags