Perset og klar for junior-EM

STERK DUO:  Berit Stunes Isene og Elise Gravningen levere sterke resultater i diskos og kule.

STERK DUO: Berit Stunes Isene og Elise Gravningen levere sterke resultater i diskos og kule. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Berit Stunes Isene perset med over tre meter, og klarte EM-kravet i diskos. Elise Gravningen nærmer seg EM-kravet i kule.

DEL

Sturlas Berit Stunes Isene fikk virkelig full klaff under Romerikslekene på Lillestrøm i helgen, skriver nettstedet friidrett.no.

I storebror Olas skadefravær forsvarte hun familiens ære på en strålende måte da hun smadret sin gamle pers i diskos med over tre meter da hun kastet 48,44 meter. Hun viste at kastet ikke var noe lykketreff med å følge opp med 47,24 meter i siste omgang.

Stunes Isene klarte da kravet til U20-mesterskapet som arrangeres i Grosseto, Italia i juli. Kravet i diskos er 45,50 meter.

Stunes Isene er nå inne blant topp 20 i kvinneklassen i diskos i Norge gjennom alle tider.

Ola over U23-kravet

Berit sin bror Ola Stunes Isene har også kastet diskos over EM kravet til U23-mesterskapet som arrangeres i Bydgoszcz, Polen 13–16 juli.

Stunes Isene ble for øvrig nummer åtte under et  stevne på Gran Canaria tidligere i mai med et kast på 55,79 meter. Kravet til U23-EM er 53,50 meter. Senere pådro han seg et brudd i foten og må gå med gips i seks uker. Han har et håp om å rekke EM.

Han har tidligere i år kastet hele 61,33 meter

To Sandvin-seire

Sandvins Charlotte Lund Abrahamsen vant kule i seniorklassen under Romerikslekene med 14,09 meter. Også i eldste juniorklasse ble det Sandvin-seier i kule, da til Elise Gravningen med 13,04 meter, snaue halvmeteren bak kravet til junior-EM.

Artikkeltags