Full klaff for Vikersund

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

For tre år siden dro De fra skitinget i tårer. I år ble det gledestårer da Vikersund seiret på alle fronter.

DEL

Årsak:
Vikersund kommer til å få nasjonalanleggstatus for skiflygning fram til 2020. Og i strategiplanen fram til 2012 står det at man skal jobbe for å få verdenscuprenn til Vikersund annethvert i år – i den grad det trengs. Moingene har allerede fått fire verdenscuprenn (to i kombinert) i 2009 og VM i 2012.

TÅRER. Buskerud Skikrets leder Svein Markussen og nestleder Mette Jahr ble overrasket da skipresident Sverre Seeberg åpnet skitinget i Bodø med å rose Vikersund. På forrige skiting i Steinkjer i 2005 var stemningen alt annet enn hyggelig, da tapte Vikersund kampen mot Rødkleiva som fremtidig skiflygingsanlegg i Norge med 36 mot 54 stemmer.
Da felte Mette Jahr noen tårer i ren fortvilelse.
– Seebergs innlegg denne gangen var så følelsesladet at fru Jahr fikk tårer i øynene, sier Svein Markussen.

MANDAT. Norges Skiforbund fikk på tinget mandat til å forhandle med Vikersund om forlengelse av nasjonalanleggsstatus. Jahr sier til Drammens Tidende at hun regner med at styret i Vikersund og skiforbundet blir enige.
– Vikersund vil bli nasjonalanlegg i fem år, med opsjon på nye fem år, sier assisterende pressesjef Geir Holen til NTB.
Styreleder Per Willy Holseter i stiftelsen Vikersund Hoppsenter, som eier hoppanlegget, gleder seg også over avgjørelsen.
– Utrolig gledelig vedtak. Nå kan vi tenke fremover. Nasjonalanleggsstatus gir oss mulighet til å finansiere utbygging av anlegget med inntil 50 prosent økonomisk støtte fra tippemidler (normalt en tredel), sier Holseter i en pressemelding.

FOR DRAMMEN. I strategiplanen ble det også nedfelt at man skal jobbe for at Drammen får skisprint hvert år.


$BYLINE_ON$

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags