BERGEN: Drammen Fotballklubb spilte en god bortekamp mot Fyllingen helt til hjemmelagets Knut Eide Eriksen ble utvist etter en flygende takling i knehøyde på Anders Amundsen. Med en mann mer i nesten en time, gikk det meste i stå for drammenserne.

– Utvisningen var faktisk det verste som kunne skje. Fyllingen la seg lavt, og satset på kontringer, og vi ble tvunget til å spille nærmest power play på deres banehalvdel. Det behersket vi ikke, innrømmer DFK-trener Håkon Grøttland.

Forsvarte seg med ti spillere

For Fyllingen var flinke til å forsvare seg med ti spillere, og offensivt betød det ikke noe at de var i undertall. Noe spill hadde de ikke med fullt lag heller, men de var fortsatt dødelige både på kontringer og på dødballer med en mann tidlig i dusjen.

Som en konsekvens av utvisningen ble storvokste Eivind Myrseth flyttet ned fra spissplass til stopperplass, og han var en av banens giganter da DFK pumpet baller opp mot Fyllingen-målet.

– Det var mye som var uheldig med den utvisningen, mener Grøtterud.

DFK hadde altså lenge god kontroll, de holdt laget bra samlet og de var raske til å få mange spillere på riktig side når de mistet ballen.

– Vi fikk et bra svar på de endringene vi gjorde fra SIF-kampen, og jeg er fornøyd med innsatsen, men skuffet over resultatet, sier Grøttland.

LES OGSÅ: Keeperkrise i Drammen FK

Få sjanser

For det ble langt fram til spissen Niklas Knutsen. På veien mot ham, var DFK altfor upresise til at det skulle bli noen farligheter ut av det. Når DFK i tillegg var fryktelig svake på alle dødballene de fikk i form av cornere, frispark og de lange innkastene, ble det smått med målsjanser. Med velvillige øyne kanskje to totalt for DFK.

– Vi klarte å spille slik at Fyllingen ble stresset så lenge de hadde fullt lag. Men vi er ikke gode på å møte lag som blir liggende veldig lavt, og da det gikk litt i stå, var det vi som ble stresset, oppsummerer DFKs bergenser Jørgen Flåtene.

Scoret på dødball

Fyllingen på sin side viste etter hvert at de har rutine på dette nivået, og de var flinke til å utnytte de få feilene DFK gjorde.

Begge målene kom på dødballer der frisparket i forkant av 1–0 var unødvendig, og duellspillet på egen femmeter taslete da Thor Erik Nygaard nikket ballen i mål rett før pause.

DFK ga bort ballen unødvendig på vei fremover med mange spillere i forspillet til 2-0, der Fredrik Tjønnøy til slutt ble tvunget til å felle lynraske Aleksander Kristensen. Utenfor 16-meteren mente alle fra Drammen. Linjemannen som var nærmest tenkte vel og lenge, mens dommeren som var lengst unna av alle, tok en sjefsavgjørelse og pekte på straffemerket.

Tjønnøy ble senere i kampen liggende urørlig igjen etter en hodeduell, og han ble etter mye behandling båret av banen. Etter kampslutt ble han kjørt i ambulanse til legevakten for en grundig kontroll.