Game over

<b>SLUTTER. </b>Istvan Moldovan prioriterer familie og jobb og skal ikke spille for Modum Bordtennisklubb kommende sesong. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

<b>SLUTTER. </b>Istvan Moldovan prioriterer familie og jobb og skal ikke spille for Modum Bordtennisklubb kommende sesong. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Bordtennis-esset Istvan Moldovan (33) gir seg med toppsatsingen etter å ha vært 11 år på landslaget.

DEL

-Jeg har aldri gjort annet enn å spille bordtennis. Nå har jeg fått meg vanlig jobb og velger å prioritere familien, sier Istvan Moldovan.
Han slutter på landslaget etter 11 års spill med det norske flagget på brystet, og 33-åringen - som er bosatt på Geithus - skal heller ikke spille i eliteserien for Modum Bordtennisklubb kommende sesong.
-Jeg er ikke nok motivert til å spille i norsk eliteserie nå. I fjor vant jeg vel alle kampene jeg spilte i den norske serien uten problemer, forteller Moldovan, som melder om at han nylig har takket nei til et profftilbud fra Sverige.
-Det kan kanskje bli aktuelt å spille for Modum igjen, men ikke i år, uttaler Moldovan.
Moingen har ikke spilt siden han var med i EM i april, men er fortsatt ranket som nummer to i Norge.

BEST. Moldovan og Geir Erlandsen har vært de to klart beste spillerne i landet det siste tiåret. Modum-spilleren har tatt tre kongepokaler, og har i mange år vært proffspiller i Tyskland og Sverige. Internasjonalt er 9. plass i VM i 1999 - i double sammen med Erlandsen - den beste prestasjonen.
-Er det også høydepunktet i karrieren?
-Nei, det er nok da jeg kom til 2. runde i single i VM 2005. Da møtte jeg den svenske storspilleren Jan-Ove Waldner, og det sto 2-2 i sett. Jeg tapte 4-2, men var nær seier mot en av tidenes beste spillere, sier Istvan.
-Du vil ikke savne bordtennisen?
-Jo da, jeg har jo alltid spilt, og savner mest den spenningen det er foran viktige kamper, forteller Moldovan.

HAR ERSTATTER. Leder i Modum Bordtennisklubb, Rune W. Johansen, legger ikke skjul på at de vil merke at Moldovan ikke er med i år, men mener også at de har funnet en god erstatter.
-Vi har fått Espen Rønneberg fra Stord, som er en fremadstormende ung spiller. Han ledet blant annet 3-0 i sett over Moldovan i NM, men tapte 4-3. Det viser et stort potensial, sier Johansen.
Modum BTK vant både sluttspill og lag-NM sist sesong, og Johansen tror at Buskerud-laget kan forsvare titlene - selv uten Moldovan. Stammen på Modum-laget vil bli Rønneberg, kineseren Wang Bing, Joachim Sørensen og Lasse Holm. Johansen og superveteran Roar Blikken kan trå til hvis det trengs.

Artikkeltags