Hjemmekampen mot Tertnes var en gedigen opptur med 26-22-seier, men i Bergen ble skrellen utlignet og GIF måtte reise slukøret hjem.

– Bittert, oppsummerer Kristin Nørstebø.

Hun ble Glassverkets toppscorer med seks mål mot Tertnes. Den venstrehendte bakspilleren har hatt en god periode etter jul, og spesielt etter landslagssamlingen hun ble tatt ut til i midten av februar.

Hun har et snitt på nesten seks scoringer per kamp på de tre kampene etter samlingen. Totalt er scoringssnittet hennes på 3,6. Nest best i GIF, etter Veronica «Vikki» Kristiansen.

 – Jeg har jobbet med å bli mer stabil, og det har jeg fått til, sier Nørstebø. Det er likevel tapet, og de ti siste minuttene av kampen, som preger humøret onsdag kveld.

Nørstebø syns det er kjipt at laget mister initiativet de siste ti minuttene. Lagene var like langt med sifrene 20–20.

– I stedet for en innstilling om at vi har alt å vinne, virker det som vi plutselig blir redde for å tape, sier Nørstebø.

Hun sørget for 20–21 etter 51 min, men skuddet reddes.

– Det er litt bittert at vi ikke er gode nok på slutten av kampen, sier Nørstebø.

Mors Bergen-middag var ikke nok

Det skulle så gjerne blitt sagt etter kampen, at det var måltidet hos Emilie Christensens foreldre som bidro til vinneroppskriften mot Tertnes.

Det så lenge ut til å bli en skikkelig skrell i Bergen. Dessverre klarte ikke Glassverket-jentene å holde kampen ut. Før kampen hadde GIF-jentene en svært hyggelig oppladning, på middag hjemme hos foreldrene til bergenseren og GIF-nykommeren Emilie Christensen (20).

– Kjekt med mange kjente på tribunen, men surt at vi ikke kunne gi dem mer å glede seg over, sier Christensen.

Ekstra kjipt

Tertnes vant til slutt med fire mål, det samme som de tapte med mot Glassverket i Drammenshallen i den siste seriekampen før juleferien.

I og med at bergenserne scoret 22 mål mot Glassverket på bortebane, og at GIF scoret 21 i Framohallen onsdag kveld, så er det Tertnes som har overtaket på GIF når det kommer til innbyrdes oppgjør. Det gjorde tapet ekstra kjipt.

– Det kan faktisk skje at vi kommer likt med Tertnes til slutt, og da blir dette avgjørende, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Han trengte litt tid til å roe seg ned etter tapet. Glassverket leverte nemlig akkurat som bestilt i 50 minutter. Så mistet de fatningen. Fikk to utvisninger mot seg. Bommet på skuddene, mistet ballen i angrep – og lot Tertnes og Linn Gossé kontre imot. Etter at Tertnes la om til flatt 6:0-forsvar, fra et aggressivt 3:3, ble GIF passive.

De ga fra seg initiativet i kampen.

– Jeg er enormt imponert over det jentene gjør i 50 minutter. Vi frustrerer Tertnes på hjemmebane, sier Gabrielsen.

Glassverket hadde alle muligheter til å følge opp den sterke hjemmeseieren. De lå foran i store deler av kampen. Og de har vist flere ganger at de kan avgjøre kamper på slutten.

– Vi må være i slike situasjoner for å lære. Akkurat nå er det bittert, sier Gabrielsen.

Spillere som avgjør

Ikke minst skulle Glassverket-jentene gjerne sagt med et smil at det var Christensens mor Signes deilige middag før kampen som var utslagsgivende.

For når 20-åringen endelig var på hjemlige trakter, var det ikke snakk om annet enn at mor og far ville hilse på alle de nye lagvenninnene. I det som har vært hennes fars barndomshjem i Bergen, disket Lars og Signe Christensen opp.

Da familien flyttet fra Emilies barndomshjem i Os til huset i Sandviken som hennes oldefar bygde tidlig på 30-tallet, markerte det samtidig et stort skritt videre i håndballkarrieren.

En større klubb, ikke lenger bare mor og far som trenere, satsing. I januar var 20-åringen det siste av tre søsken som forlot redet. Og den eneste som ikke bor i nærheten av Bergen lenger.

Onsdag heiet de alle på henne, besteforeldre og onkler og hele gjengen, fra tribunen, da Glassverket tapte 25–21 for Tertnes. Christensen var i likhet med resten av Glassverket-jentene svært skuffet.

20-åringen stortrives i imidlertid i Drammen, og hun spiller for å få tilbud om en lengre kontrakt i Glassverket.

– Slike muligheter som dette dukker ikke opp når som helst, det gjelder å ta sjansen, sier hun.

Hun begynner å bli varm i den lilla trøya. Som moren Signe for øvrig kommenterte under middagen: «Så mye lilla har det aldri vært hjemme hos oss før».

Men Tiril Gunther Merg og Nina Patricia Heglund vil også være spilleklare før neste sesong. Så da kommer det til slutt an på hvilke spillere GIF-trener Kenneth Gabrielsen skal satse på videre.

Han vil ha spillere som kan avgjøre kamper.

– Det er rutinerte Gossé og Lund Andreassen som avgjør for Tertnes. Vi kommer til å ha flere slike spillere etter hvert vi også, sier GIF-treneren.

LES MER: Medaljekamper på rekke og rad for Glassverket