DRAMMEN: Hadde det ikke vært for at sisteskanse Marte Langlie (17) fant fram storspillet utover i andre omgang, hadde sifrene blitt enda styggere.

Men rett skal være rett. Gjerpen stilte med langt eldre jenter enn Glassverket, og mange av dem har solid med 1. divisjonserfaring. På GIF var det bare Julia Vangen som var over 18 år.

Slet i 1. omgang

- Jeg slet veldig i første omgang, men fikk ikke noe hjelp av forsvaret heller. Når vi ikke klarte å jobbe sammen bestemte jeg meg for å stenge ute det som skjedde foran meg. Jeg tenkte mer på meg selv, og da gikk det mye bedre, forteller Marte Langlie.

Glassverkets 17 år gamle keeper vartet opp med flere solide redninger i andre omgang i Glassverket-hallen.

- Artig at det stemte til slutt, sier Marte Langlie, som kan skryte på seg eliteseriespill mot selveste Larvik denne sesongen.

- Jeg var nervøs

Hun fikk et innhopp på en straffe, tatt av Nora Mørk som er en av verdens beste straffeskyttere. Det gikk ikke så veldig bra.

- Jeg tok ikke den straffen. Jeg var nervøs og ikke i kampmodus, men det var veldig moro, sier Marte Langlie.

Mot Gjerpen stoppet hun derimot flere straffer og skudd fra spillere som var alene gjennom – etter hvert. For i starten gikk det heller trått for alle hjemmespillerne.

Høyere tempo

Regjerende mester Gjerpen, som slo Tertnes i finalen i fjor, var rett og slett bedre i det meste. De holdt høyere tempo med ballen, og var mer presise enn sine yngre motstandere.

Bortelagets Caroline Ruud Helgesen ga Gjerpen 10-4 ledelse 20 minutter ut i første omgang, og pauseresultatet var solide 16-5 til Skienslaget.

Etter hvilen spilte Glassverket seg mer inn i kampen, og maktet å score tre ganger før gjestene fikk mål.

- Løftet oss etter hvilen

- Det var ikke så mye å si i pausen egentlig. Vi løftet oss noe etter hvilen, og Marte bidro til at tapet ikke ble enda større. Det var god kamptrening for oss, men det ble for mange feil, sier trener Geir Oustorp, som var vel så opptatt av at matchen  var fin trening inn mot Lerøy-serien for de unge jentene.

I den serien møtes de 16 beste lagene i J 18, og mannskapet som var på plass i GIF-hallen tirsdag skal da ut i nye tøffe dueller.

- Vi skal hevde oss

- Der skal vi hevde oss, fastslår Marte Langlie.

Tirsdag slo Oppsal Levanger 24-17 i en annen kvartfinale i J 20, og Oppsal blir dermed Gjerpens motstander i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Stabæk og Byåsen. NM-finalen spilles 30. desember.