Glassverket-jentene står med seks strake seire i eliteserien etter at det ble tap i serieåpningen mot ubeseirede Larvik, og ligger for øyeblikket på en imponerende andre plass mye takket være solid forsvarsspill.

Laget har nemlig sluppet inn færrest mål i serien så langt, men trener Kenneth Gabrielsen henger seg imidlertid ikke på medaljepraten helt ennå.

– Vi har tatt de poengene vi har tatt og vi ligger der vi ligger, så får vi heller se på det når vi har kommet halvveis, sier 39-åringen, som likevel forteller at den gode sesonginnledningen allerede har satt sine spor.

– Jeg merker stor forskjell på spillerne. Du får automatisk en vinnerkultur inn i laget som sprer seg til alle. Det skal mye til for at vi taper en kamp nå. Vi er veldig ydmyke for det vi har levert, og det viktigste er at ingen slipper seg ned.

– Vi koser oss fordi vi har prestert å vinne kamper når vi ikke har hatt toppnivået inne. Det er mange her som vet at de har mer å hente ut, sier Gabrielsen og trekker fram forrige kamp mot Stabæk (41–15) som én av lagets beste kamper hittil.

LES OGSÅ: Glassverket knuste Stabæk

På søndag venter en ny test når formsvake Byåsen er vertskap i Nidarøhallen. Glassverket har kun maktet å slå trønderne på ett av fem forsøk siden 2012, men seieren kom så sent som i hjemmekampen i januar forrige sesong, og dessuten er rollene nærmest byttet om etter åtte spilte kamper av årets sesong.

For mens Glassverket har imponert, har Byåsen slitt innledningsvis og ligger på en svak sjuende plass før helgens kamp.

LES OGSÅ: Søsteren får fram det beste i Jeanett

– Vi er godt forberedt og har trent veldig godt med nesten alle spillerne tilgjengelig. Jeg er litt spent siden det er lenge siden vi har spilt kamp nå, men vi vet at Byåsen har variert fra et brukbart toppnivå til et forferdelig bunnivå, sier Gabrielsen, som karakteriserer det som en ny milepæl om laget får med seg to nye poeng i bagasjen på vei hjem til Drammen søndag kveld.

– Det er ingen krise om vi taper mot Byåsen, men jeg ser ikke at det skal skje uten at vi presterer dårlig og ødelegger for oss selv. Hvis vi er på det nivået vi har vært hittil, så får vi med oss poeng.

LES OGSÅ: Glassverket konsentrerer kreftene om å oppgradere egen hall