DRAMMEN: Ett poeng skiller Tertnes og Glassverket i bergensernes favør fem kamper før slutt, og tap for GIF i Haukelandshallen i kveld, vil gi en luke opp til de heteste medaljekandidatene bak suverene Larvik.

FØLG KAMPEN DIREKTE HER FRA KL. 17.30

For både Storhamar og Byåsen har overkommelige motstandere på hjemmebane denne runden. I tillegg kan Stabæk med borteseier søndag mot Norstrand, også stikke fra Glassverket.

GIF-jentene brøt en ny barriere i hjemmekampen i høst da de slo Tertnes 26–22 i en kamp bakspillertrioen Veronica Kristiansen (7), Renate Saastad Sømme (7) og Kristin Nørstebø (5), scoret 19 av GIF-målene.

Men Tertnes i Bergen er noe eget, og bare i en kvartfinale i cupen i 2011 har GIF vært nære. Da ble det 26–22 til Tertnes, i en kamp som ble avgjort helt på slutten.

I seriekampen forrige sesong tapte GIF 29–22 borte og hele 35–25 hjemme.

– Vi skal være veldig gode for å vinne i Bergen, og vi må mange hakk opp, både som lag og som enkeltspillere, fra det vi har prestert i det siste, sier GIF-trener Kenneth Gabrielsen.

Han er veldig klar på at GIF ikke kan utfordre Tertnes på tempo, men at de må legge opp til et spil der de klarer å bremse lynkjappe bergensere. – Og så må vi ha en god plan for å løse deres offensive forsvar, mener Gabrielsen.