DRAMMEN: For med kalassifrene 41–15 sprengte Mjøndalen-jenta og resten av Glassverket bæringene i fillebiter i Drammenshallen i går kveld. Toppscorer Jeanett Egebakken Kristiansen sto for åtte av målene.

21-åringen vartet opp med både knallharde langskudd og noen vakre detaljer fra kanten.

A-landslaget er målet

Det er kanskje ikke rart bakspilleren var GIFs beste i går. Egebakken Kristiansen har gått rundt som en tikkende bombe de siste dagene. I forrige uke leverte soresøster og medspiller Veronica «Vikki» Kristiansen sakene sine svært bra for A-landslaget i treningsturneringen Golden League i Danmark.

«Vikki» scoret 14 mål totalt i løpet av tre matcher for Norge. Hjemme i sofaen satt Jeanett sammen med faren og nøt hvert øyeblikk. Det gir henne både motivasjon og ikke minst enorm spillelyst å se søsteren med det norske flagget på brystet.

– Det er dit jeg vil også, det er målet mitt, forklarer 21-åringen.

LES OGSÅ: Glassverket valset over Stabæk

Hjelper på motivasjonen

Gårsdagens solide prestasjon mot Stabæk førte til Glassverkets sjette strake seier i serien. Lagets ene tap kom mot Larvik i serieåpningen. Lillatrøyene ligger på 2. plass på tabellen.

Glassverket gikk ut i hundre mot bæringene, og bortsett fra to kortere perioder, holdt de tempo og konsentrasjon oppe. Landslagsspilleren Veronica Egebakken Kristiansen fikk inn fem fulltreffere, men det var først og fremst i forsvar hun dominerte i går. Lillesøster Jeanett mener det er svært viktig at laget har en klar ener som «Vikki».

Det er trener Kenneth Gabrielsen helt enig i. Bare det at jentene kan gå fra trening til å benke seg foran TV-en og se lagkameraten i aksjon, er gull verdt, mener han.

– Selvfølgelig hjelper det på motivasjonen. Det trigger dem veldig til å spille kamp, forteller Gabrielsen.

LES OGSÅ: Drammen knust på hjemmebane

Fikk rullert på laget

Glassverket hadde ikke spilt kamp på halvannen uke før kampen mot Stabæk. Det var ikke bare fra skoene til søstrene Egebakken Kristiansen det luktet svidd i går.

Hele laget virket svært tente. 41–15 vitner om en svak prestasjon av Stabæk, men først og fremst både solid forsvar og angrepsspill av hjemmelaget. GIF ledet med ni til pause og de siste 30 minuttene ble det bare trist for de tilreisende fra Bærum.

Bortsett fra de to poengene, ga kampbildet Kenneth Gabrielsen mulighet til å rullere på laget. Det er ikke alle kamper som tillater det, men samtidig er det svært viktig for å holde alle i gang og motivasjonen oppe.

– Det fortjener de for ingen sluntrer unna en eneste gang, sier treneren. Og spillere som Julia Vangen, Trine Bronsta og Malene Solheim takket for tilliten med gode prestasjoner. Men det var kun Jeanett Kristiansen som kunne reise hjem med bestemannsprisen – bestående av shampoo, balsam og hårspray, det beste hun kunne fått før dusjen i går.

– For jeg var helt tom for det, gliser hun.

SE BILDEGALLERI FRA KAMPEN