DRAMMEN: Strekspiller Kari Brattset hadde gledet seg lenge til møtet med gamle lagvenninner i Fredrikstad, og syntes ikke det var spesielt morsomt da hun ble nærmest overfalt av jublende FBK-spillere etter kampslutt.

2 x 30 minutter i Drammenshallen hadde ikke vært noen god opplevelse for 23-åringen.

Kjipt var ordet hun brukte noen sekunder på å finne fram til da hun skulle si noe om opplevelsen foran nesten to tusen tilskuere. Perfekte rammer for en håndballkamp var det, men vertskapet tok det ikke på alvor.

Eller kanskje det ble for mye alvor.

– Det betyr selvfølgelig litt ekstra dette her, og jeg hadde jo håpet at det skulle se annerledes ut til slutt, sier Brattset.

– Vi har jo ofte avsluttet med gode andreomganger etter at det har gått litt trått i den første mener hun.

Og legger ikke skjul på at hun vil tenke lenge på denne kampen i den kommende spillepausen (til 7. januar).

Var advart

Hun hadde ymtet frampå om, og nevnt at Fredrikstad har vært gode mot flere av de gode lagene. Uavgjort mot serietoer Glassverket var ikke den første bomben

– De bet godt fra seg, mener hun.

Riktig nok skaffet Brattset tidlig laget to sjumeterskast, men siden ble hun pakket godt inn, og bidro etter hvert bare med et par bomskudd. Forsvarsspillet var det også så som så med, og den siste halvtimen byttet hun forsvar og angrep med Monica Iversen.

Det hjalp litt defensivt med Iversen, men angrepsmessig var det en tung dag på jobben for alle i lilla.

Målvakt Guro Rundbråten fikk aldri noe spesielt tak på Fredrikstads skyttere, og fra tribuneplass syntes mange av målene enkle.

Så ut som vinner

GIF så lenge ut som en vinner med tremålsledelse mange ganger etter pause, men hver gang klarte de å rote det til med stakkato og temposvakt angrepsspill. Bare Renate S. Sømme så ut til å ha med seg litt energi da hun kom inn for å styre spillet den siste fjerdedelen.

Men det ble med bare et par mål på henne også.

Fredrikstad var tålmodige, silte spillet sitt helt ut til de fikk gode avslutningssjanser, og så fikk de målvaktsredninger. Det reddet uavgjort for dem.

Og gjorde at GIF-trener Kenneth Gabrielsen ble sittende lenge på benken og lure på hva som egentlig skjedde.

– Det var noe med innstillingen. Råskapen var rett og slett borte.

– Halvhjertet, og uten den gløden som har vært varemerket vårt, mener han.

– Vi har som mål at vi skal begeistre, og det gjorde vi i hvert fall ikke.

– Uff, avsluttet han.

Og ble sittende en stund til og se ut i luften.

LES OGSÅ: